21 безплатни забавления в Ню Йорк (част 1)

Work and Travel, Пътуване след WAT, Пътувания, Събития в САЩ 2016/06/06

Шеметен поток от хора и автомобили. Нестихващо движение. Бляскави витрини и реклами. Калейдоскоп от звуци, светлини и аромати в едно име: Ню Йорк. Звучи ти познато, нали? Макар и може би само от филмите – поне досега… Това обаче лесно може да се промени. Въпреки че Ню Йорк винаги оглавява класациите за най-скъп град в САЩ и средностатически апартамент в него струва над 1 млн. долара, мегаполисът може да предложи безплатни атракции и истински съкровища за всеки вкус.

Ако планираш – или дори само обмисляш – да разгледаш умопомрачителния Ню Йорк в края на своята студентска бригада, без от това да олекнат джобовете ти, виж нашия списък със страхотни забавления. Най-хубавото е, че всичките са безплатни!

new-york-aerial-view

Дегустирай вино

In Vino veritas! Big Nose Full Body се намира в Бруклин и всяка събота предлага безплатни тематични дегустации. Селекцията от вина е огромна! Дори и да не си голям почитател на древния еликсир, преживяването не е за изпускане, защото дегустацията е придружена от образователни програми за виното и винопроизводството.

Виж трезорите на Федералния резерв

Подземията на Ню Йорк крият съкровища – съвсем буквално. На 24 метра под улицата и 15 метра под морското равнище се крият милиарди долари под формата на златни кюлчета. Къде е това място ли? В трезорите на Федералния резерв. Смята се, че там се съхраняват над 10 000 тона злато, 98% от които обаче са собственост на други държави. Федералният резерв дава уникалната възможност на ограничени групи посетители да слязат в хранилищата. Турът е безплатен, а предварителната резервация е задължителна.

federal-reserve-bank-of-new-york-free-tour

Из лабиринтите на модерното изкуство

Музеят на модерното изкуство в Ню Йорк (MoMA) е задължителна спирка в програмата на изкушените от търсенията на съвременните артисти. Всяка петъчна вечер между 16:00 и 20:00 часа музеят отваря вратите си за посетители безплатно. Галериите му приютяват и редица любопитни гостуващи изложби.

Каяк в Ню Йорк

Звучи екзотично, нали? Ако си авантюристично настроен, разгледай част от Голямата ябълка по вода. Едва ли са много приятелите ти, които са минали не по, а под моста Бруклин например. Няколко компании предлагат безплатни разходки с единични и двойни каяци из водните коридори на мегаполиса. Можеш да споделиш разходката с приятели.

new-york-free-kayaking

Потопи се в богатството на Ботаническата градина в Бруклин

Ако говорим за съкровищници, то Ботаническата градина в Бруклин несъмнено е такава. С всяка крачка пред посетителите й се разкрива прелестният разкош на растителното царство. Многообразието от представени видове е умопомрачително. Можеш да му се насладиш безплатно всеки вторник (целодневно), а нерядко входът е свободен и в събота между 10:00 и 12:00 часа.

Манхатън отвисоко

Съкровище 9 метра над земята – това е най-точното определение за парка High Line, разположен в западната част на Манхатън. Тази забележителност е всъщност преустроена в живописна алея товарна влакова линия, построена над натоварените нюйоркски улици. Разходка по нея ще ти позволи да се насладиш на неповторими градски пейзажи и звуци, без да ти се налага да се бориш с трафика. Как се е стигнало от релси и товари до открит културен център сред зеленина можеш да разбереш от тематичните турове в парка, които са само малка част от богатата му програма.

High-Line-new-york

Разпусни в Rockwood Music Hall

Rockwood Music Hall от години предлага залата си за безплатни вечерни концерти. Разнообразието от групи е голямо, за да има за всеки вкус по нещо – от блус до хип хоп и кънтри. Rockwood Music Hall е задължителна спирка за всички пълнолетни меломани с ограничен бюджет за забавления.

Очаквай следващата част от нашите 21 идеи как да опознаеш Ню Йорк, без да похарчиш цяло състояние. Знаем колко много си работил през лятото, за да се върнеш у дома със спестявания, затова можеш да разчиташ на нас за изгоден самолетен билет и хотелско настаняване. Голямата ябълка те очаква!

Тагове: , , , , , , , ,