Интересни занимавки през август и септември на далматинения полуостров Cape Cod

Work and Travel, Пътуване след WAT, Събития в САЩ 2013/08/16

През най-натоварения период от лятото, когато е най-горещо и най-малко ни се работи, ето какво открихме за разтуха. Из цял Cape Cod е пълно с интересни и различни занимания, невъзможни да се видят и преживеят другаде.

Work-and-Travel_Cape-Cod

Търсите нещо необичайно да запълни вечерите ви? Не се страхувате от неизвестното? Е, значи Barnstable Village Haunted & History Tour е точно за вас. Годината е 1645, преподобният Джон Лотроп – основател на село Барнстейбъл – имал дом, построен на Old Highway Kings, който сега е превърнат в градска библиотека. Това е най-старата сграда, използвана за библиотека в Щатите. На Old Highway Kings историята витае навсякъде – буквално и преносно. По време на този тур ще посетите и чуете за Superior Court House, The Playhouse, The Barnstable Tavern, the Old Jail, построен през 1690 г. Легендите разказват, че повечето от тези места са обитавани от духове :)… Повече информация за това събитие и датите на провеждането му можете да намерите тук.

Брюстър (Brewster) продължава да показва духа на аристократичния американски гражданин от Massachusetts. Детайли има тук.

В Хаянис (Hyannis) ще можете да намерите ръчно изработени подаръци, които граничат със съкровища. Ще има музика, безплатни уроци как сами да направите изящен дар, с който да зарадвате любимите си хора, а местните художници и занаятчии ще показват творенията си. Посетете този адрес, ако желаете на научите повече.

Ако се интересувате от изкуство и искате да рисувате или да бъдете нарисувани, HyArts Campus-Pearl Street е точно за вас. Хаянис дава възможност за изява и усъвършенстване на млади арт таланти.

Cape Cod предлага за всекиго по нещо. В пристанищния град Уудс Хол (Woods Hole) се намира The Buzzards Bay Discovery Center, който е отворен за посетители от май до септември. Центърът предлага ежедневни образователни програми, по време на които любознателните туристи могат да научат колко живот съдържа една капка морска вода, кои са коренните обитатели на залива и колко крехко е водното равновесие. Можете да разнообразите лятото си и като станете доброволци към The Buzzards Bay Coalition. You can make a difference!

Мястото за изкушените от естествена история е The Cape Cod Museum of Natural History, намиращ се в Брюстър (Brewster). Музеят има богата експозиция и организира множество събития и програми през лятото. Несъмнено си заслужава да „да се разходите” във вътрешността на кит и да научите повече за поведението и навиците на този господар на океанските дълбини.

Любителите на хубавото вино, поднесено с подходящи предястия и музика, не са забравени. За тях е този сайт. Orange обаче напомня, че това удоволствие е само за навършили 21 години.

Подробен календар на събитията на Cape Cod можете да намерите тук и тук. Изберете най-подходящото за себе си и му се насладете с добри приятели!

Тагове: , , , , , , , ,