Финансирай магистратура си с Work and Travel

Work and Travel, За Orange, Образование в чужбина 2015/12/28

Едно от основните притеснения на студентите, които плануват следване в чужбина, е как да финансират образованието си. За щастие, това отдавна не е пречка, която да спре амбицията ти да учиш в чужд университет. Освен все по-изгодните условия за студентски кредити, студентските бригади в САЩ са чудесна възможност сам да финансираш образованието си. Най-популярната програма за културен обмен в света Work and Travel дава възможност на над 7000 студенти да живеят и работят в САЩ по време на лятната си ваканция. В последните години все по-голяма част от клиентите ни осъзнават и факта, че програмата е чудесна възможност да финансират образованието си и инвестират спестяванията си в магистърска програма в чужбина.

1

 

Опитът ни показва, че една от най-честите теми на дискусии при консултациите за образование в чужбина, е възможното финансиране. Всяка образователна дестинация има своите характерни особености – в Дания например висшето образование е безплатно, в Холандия таксата е фиксирана (EUR 1984 за академичната 2016/17 година), а в Англия до 9000 паунда за бакалаври и от 5000 паунда за магистри.

В първоначалния разговор с Orange консултант е препоръчително да се запознаеш с финансовите особености на избраната образователна дестинация, каква финансова помощ е възможна и реалистична, както и какви са сроковете за кандидатстване и необходимите документи. По отношение на въпроса с финансирането, твоят Orange консултант поема отговорност да те информира за необходимите стъпките и да ти съдейства при оформянето на кандидатурата.

Добрата новина е, че от учебната 2016/17 година бъгарските кандидат-магистри в Англия ще могат да се възползват от заем в размер на 10 000 паунда. Кандидат-магистрите ще могат сами да преценят как да инвестират отпусната сума – за покриване на таксата на избраната от тях програма и/или за разходи от личен характер. След успешното завършване на магистратурата, студентите имат на разположение 30 години за изплащане на отпуснатия заем. Важното условие тук е те да са достигнали 21 000 паунда годишен доход преди да започне самият процес на връщане на сумата.

img-uni-aberdeen_1

Други две незаслужено пренебрегвани възможности за финансиране на магистратура в чужбина са участието в най-популярната програма за културен обмен в САЩ Work and Travel и възстановяването на платените в САЩ данъци. Цифрите от статистиките ни говорят недвусмислено, че преобладаващата част от участниците в студентски бригади успяват да спестят немалка сума, която могат да инвестират дългосрочно и с многократна възвръщаемост – в повишаването на образователната си степен и професионалните си компетенции. Придобитите опит и образование в мултикултурна среда, както и усъвършенстваните езикови и комуникативни умения, извеждат кандидатите на челните места на пазара на труда.

За да могат да участват в Work and Travel, студентите трябва да са в редовна форма на обучение в акредитиран университет в или извън България; да са на възраст до 28 години и да владеят английски на средно или по-високо ниво. Предимствата на програмата са много – от подобряване на нивото на английски език, до трупане на практически опит, който може да се използва и за стаж и да бъде вписан в твоето CV.  Програмата определено дава ии възможност за допълнителен доход, като от едно лято можеш да спестиш между 8000 и 10 000 долара.

MinLiu

Дори и да учиш в чужбина, можеш да участваш в програма Work and Travel. Немалка част от българските студенти в Англия, Холандия, Германия, Франция и др. прекарват лятната си ваканция в САЩ. За да участват в Work and Travel, единственото нещо, с което трябва допълнително да се съобразят, са официално позволените от Държавния департамент на САЩ дати на програмата в държавата, в която следват.

Радваме се да споделим, че вече имаме студенти, които финансираха своята магистратура в чужбина със спестяванията си от Work and Travel лятото си в САЩ. Ако все още имаш колебания, съмнения или въпроси, не се колебай да запазиш своята безплатна консултация и да зададеш всички свои въпроси сега.

Тагове: , , , , , ,