Непознатата Америка или пътуванията след WAT

Work and Travel, Пътувания, Събития в САЩ 2012/08/02

Всеки студент, участващ в Work and Travel USA, отпътува с мисълта да се запознае с една нова култура, ново място и неща, които само по филмите е виждал. След края на програмата всеки мечтае да си подари една незабравима почивка. Да посети Ню Йорк, Чикаго, Лас Вегас, Ниагарския водопад, Маями и други известни дестинации, впечатлили ни със снимки в интернет, сцени от филми или разкази на вече завърнали се от там.

Америка обаче крие прелести, за които дори не сме чували. Те може да са по-малко известни, но в никакъв случай по-малко интересни и красиви. За тези от вас, които са сбъднали мечтата си и са посетили големите американски градове и обичайни дестинации за екскурзии, тези които имат нужда от нещо ново и нестандартно, сме подготвили няколко предложения за уникална екскурзия след края на Work and Travel.

Огнения водопад в национален парк Йосемити – наричан още Конска опашка, се намира в Йосемитския национален парк, щата Калифорния. За съжаление този феномен се появява в пълната си прелест през месец февруари. Тогава имате усещането, че от него тече злато или лава, но това е само оптическа измама, дължаща се на слънцето, което се отразява при залез. И през останалото време на годината Йосемитския парк предлага спиращи дъха гледки, и възможност човек да се докосне до едно от малкото места с толкова дива и неповторима природа.

Биг Сур – въпреки разположението си в централната част на Калифорния, Биг Сур е запазен натурален, което го прави пефектна дестинация за любители на плажа, весилопедисти, туристи и всички, които обичат природата. Биг Сур притежава невероятно брегова линия дълга само 90 мили, но великолепието опаковано в такова малко разстояние е зашеметяващо. Шофирането по крайбрежието на Биг Сур е едно от най-приятните пътувания в САЩ.

Дюните на националния парк Долината на смъртта – тази местност е известна като най-горещото, най-сухото и най-ниското място в страната. Паркът притежава великолепни пясъчни дюни и е едно от най-уникалните места в Съединените Щати. Те са изключително красива гледка и малките мащаби не правят впечатление. Определено присъстват в списъка на красотите на САЩ.

Крйбрежието На Пали – щата Хавай несъмнено е най-слънчевия и уникален щат, а брега На Пали е едно от най-скъпоценните му бижута. Намира се по протежение на северозападната част на най-стария обитаван хавайски остров – Кауай и напомня на челюсти със своите склонове спускащи се към Тихия океан. Безспорно присъства в списъка на чудесата на САЩ. Може да се достигне до брега пеша или с лодка, но гледката от хеликоптер е най-запомняща и зашеметяваща.

Рейстрак ПлаяПлажът на движещите се камъни. На пук на всякаква човешка логика, това е единственото място на планетата, където камъни се движат сами, като изминават разстояние от повече от половин километър без помощта на хора, животни или каквото и да било и оставят следи по набраздената от високите температури земя. Намира се в северозападната част на Долината на смъртта в едноимения парк. Достъпът до там е забранен през влажния период, тъй като всеки отпечатък ще остави незаличим белег. Движението на камъните никога не е било заснемано и въпросите как, по какъв начин и защо камъните се движат остава мистерия за учените и до ден днешен.

Това са една малка част от нестандартните красоти на Америка, които може да посетите. Разгледайте и топ 10 известни и не чак толкова известни дестинации.

Пожелаваме ви в края на лятото една незабравима ваканция, очакваме ви с безброй снимки и клипчета и широки усмивки на лицата, изпълнени с удовлетвореност от преживяното в страната на неограничените възможности.

Тагове: , , ,