Как да се забавляваме по американски

Work and Travel, Събития в САЩ 2013/07/11

Никога няма да забравя 23-тия си рожден ден. Отпразнувах го в Ocean City, MD с голямо парти по американски – барбекю, забавни игри, готини хора и много веселие. На пръв поглед нищо по-различно от партитата у нас, но според американската традиция освен подаръците, всички покупки за празненството се купуват от гостите, тъй като рожденника трябва да се чувства наистина специален на този ден. Останах очарована когато всеки пристигаше с бутилка вино, приготвен домашен пай, подаръци…. но естествено не се възпротивих на тяхната традиция. Ако и твоят рожден ден е по време на Work And Travel лятото ти, не се колебай да го отразнуваш там, няма да останеш разочарован. А ето и малко полезна информация за това как още може да се забавляваш по време на лятото си.

Да се забавляваме по американски:

  •  BBQсигурна съм, че вече знаеш какво означава тази абревиатура. А ако не си ходил на барбекю до сега непременно го направи. На пръв поглед това е просто събиране на приятели, които приготвят вкусна храна и се забавляват заедно, но барбекюто е начин наистина да опознаеш американската култура, да научиш повече за техните традиции и навици, да комуникираш с колегите и приятелите си по един по-различен начин.
  • Drinking gamesсъщо като нас, американците имат своите типични купонджийски игри. Една от най-разпространените такива е Beer Pong, в която трябва да вкараш топче за тенис на маса в пластмасова чаша с бира. Ако успееш съперникът ти трябва да я изпие, но ако не успееш…..ти си този, който трябва да изпие бирата.Освен за Beer Pong, на рождения си ден разбрах и за съществуването на Jelly Shots – жилирани плодови шотове пълни с малко количество алкохол. Няма да скрия, че пренесох тази традиция в България. Освен Beer Pong си залужава да опитате още игри като: Flip the cup; Capture the flag и 6-Shooter. NB! Не играй тези игри и не пий алкохол, ако нямаш навършени 21 години!
  • American sportsкогато не са на работа и не организират поредното барбекю американците обожават да гледат мачове. Най-популярните спортове зад океана са бейзбол, баскетбол и американски футбол. Много често когато има важни срещи, клубовете в града организират специални партита за гледане на мача. Атмосферата на подобно парти е невероятна – всички са облечени в цветовете на любимия си тим, подкрепят го и дори и да загубят това не им пречи да се забавляват. Важна подробност тук е, че ако ви поканят да гледате футбол, не трябва да очаквате да наблюдавате европейски футбол – а американски. Американците наричат футбол спорта ръгби, а типичният европейски футбол – soccer, там не е много популярен.
  •  Amusement parksако не работиш в увеселителен парк непременно посети такъв. Увеселителните паркове в САЩ са огромни и има забавления за малки и големи. Струва си да прекараш един ден сред Rollercoaster-ите, да викаш на воля и да покачиш адреналина си. Едни от най-големите увеселитени паркове в САЩ са: Lagoon, Mt. Olympus, Bush Gardens, Six Flags, Shlittebahn Water Park и Cedar Point.

Спазвай правилата по време на Work and Travel забавленията

Хубаво е да се забавляваш максимално по време на лятото си, но не забравяй,че в страната на неограничените възможности има строги правила, които трябва да се спазват.

1.       No alcohol under 21не рискувай да консумираш алкохол или да се промъкваш в дискотека, ако си под 21 години. Дори и на домашно парти винаги рискуваш да бъдеш хванат.

2.       No fire on the beachколкото и да ти се иска да си направиш барбекю на плажа недей да го правиш където ти хрумне. На повечето места паленето на огън на плажа е забранено и се наказва с големи глоби.

3.       No loud music after 12 o’clock  - нарушаването на тишината след определен час в САЩ е подсъдимо и ако след 12 часа полицията почука на вратата ти не си мисли,че са дошли да се присъединят към партито!

 

Весело лято на всички!

Тагове: , , , ,