Как да стигнеш до Cape Cod, Martha’s Vineyard и Nantucket

Work and Travel, Пътувания 2016/05/10

Цяла година лутане между университет, изпити, купони и забавления, събиране на „тонове“ документи, визово интервю… И най-накрая – воалa! Ето че настъпи дългоочакваният момент. Имаш виза в паспорта си, багажът e готов, самолетният билет е в ръката ти. Ето те в Бостън – един от най-старите и красиви градове в САЩ. Чудесно! Но… това не е крайната ти цел? Чудиш се как да се придвижиш до Cape Cod и островите (Martha’s Vineyard или Nantucket)? Тези редове значи са точно за теб :).

CapeCodmap

Как да стигнеш до Cape Cod

До полуостров Cape Cod може да се стигне от Бостън с автобусните компании Peter Pan Bus и Plymouth & Brockton Bus, които тръгват директно от терминала на летището Logan International Airport, Boston, MA. Цената на билета варира от $25 до $40 в зависимост от дестинацията, а самото пътуване е около час и половина. Билет можеш да закупиш както предварително по интернет, така и на място от шофьора.

В случай че крайната ти дестинация е Provincetown, то можеш да се възползваш от ферибот директно от Бостън. Цената е около $60, а пътуването ще отнеме едва час и половина.

Как да стигнеш до Martha’s Vineyard и Nantucket

Когато крайната ти цел са островите Martha’s Vineyard или Nantucket, e важно да знаеш, че фериботи до тях тръгват от градовете Hyannis, Harwich Port и Falmouth. Разписанията им можеш да провериш тук и тук.

Пътуването до Martha’s Vineyard отнема само 45 минути от Woods Hole или час от Falmouth, а цената е $8,50. Ако си се отправил към Nantucket, то можеш да избереш между Traditional Ferry, който ще те отведе до острова за 2 часа на цена $18,50, или High-speed Ferry, който стига за час, но билетът струва $36,50.

Какво трябва да знаеш за Cape Cod

Важно е да знаеш, че най-използваният вид транспорт на Cape Cod е автомобилният. По цялото протежение на полуострова преминава автомагистрала, а успоредно на нея е Route 28, който свързва почти всички градчета. Цената на обществения транспорт е $2 на отсечка, като автобусите оперират в интервал 30 мин – 1 час. Такситата не са оптимална опция, така че на тези от вас, които все още не могат да карат колело, препоръчвам да използват времето си до заминаването, за да се научат. Това е най-бързият и удобен начин да се придвижвате на Кейпа.

Chatham Whites2_0

Да, може би си чул, че филмът „Челюсти“ е заснет именно тук. И да, тук наистина има акули. Разбира се, не постоянно, но в редките случаи, когато се появат, плажовете се затварят. Така че не се притеснявай, а спокойно се наслади на океанските вълни. Кейп Код е известен и с прекрасните си над 110 плажа, многобройните пристанища, красивите морски фарове, вкусния сладолед и още по-вкусната морска храна. Горещо ти препоръчвам да оползотвориш някой от почивните си дни, като се включиш в организиран тур за наблюдение на китове. Гледката е прекрасна, изживяването също.

resize

Кейп Код е домакин на разнородни събития и фестивали, от които можеш да станеш част. Можеш да разгледаш календар с предстоящите мероприятия, организирани както на полуострова, така и на Martha’s Vineyard и Nantucket.

Какво да вземеш със себе си в Cape Cod

  • Документи – паспорт, DS-2019, WATaGuide, лична карта, копия на медицинската си застраховка, работна оферта.
  • Кандидатствай за социално-осигурителен номер – адрес на най-близкия офис може да откриеш на интернет страницата на социално-осигурителната администрация.
  • Лекарства от първа необходимост. Не забравяй да приготвиш и лекарства, ако страдаш от хронично заболяване, за които е хубаво да имаш рецепта от лекар.
  • Работни дрехи, съобразено с изискванията на работодателя.
  • Топли дрехи – въпреки че е лято, не забравяй, че вечeрите тук са прохладни.
  • Преходник за ток – имай предвид, че електрическата мрежа в Америка, както и контактите, са различни от българските, така че не забравяй да сложиш в куфара си поне един преходник, за да можеш да използваш техниката си.

    hc-cape-cod-offers-a-range-of-activities-beyond-the-beach-20150519

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

Тагове: , , , , , , , ,