Как да стигнеш до Egg Harbor, Wisconsin

Work and Travel, Пътувания 2016/05/14

Чувал ли си някога философската мисъл, че всяко голямо пътуване започва с една малка крачка? Е, ти вече направи своята не толкова малка и сега ти предстои следващата, а тя е огромна. Крачка през океана. Вече стоиш на прага на своето WAT приключение. А за да не се препънеш, е добре да се подготвиш за своето пътуване. Не, не говорим за куфара, който след часове главоболия успя да затвориш. Предстоят ти няколко хиляди мили до заветната цел и малко предварителна информация би те улеснила изключително много!

Egg-Harbor-Wisconsin

Как да стигнеш до Egg Harbor, Wisconsin

Знаеш ли какво е ORD? Това съкращение принадлежи на летището O’Hare International Airport, на което ще кацнеш в Чикаго, отлитайки от София в посока Egg Harbor, Wisconsin.

Съветваме те добре да разгледаш самолетния си билет преди дългоочакваното пътуване, за да успееш максимално бързо да се придвижиш „по трасето“. Запознай се с всички подробности и добре виж с колко време разполагаш между полетите си на трансферното летище в Европа.

Вече си в Чикаго, взел си багажа си и е време да отпътуваш за Уисконсин. Имаш две възможности.

С автобус

Първият е да използваш Greyhound – известна и удобна автобусна компания в Щатите, предлагаща достъпни цени и комфортно пътуване. Адресът на Chicago Greyhound Station e 630 W Harrison St Chicago, IL 60607. За да стигнеш до него, е необходимо да се придвижиш първо до ATS station на летище O’Hare International Airport – следвай табелите „Trains to City“ или „Airport Transit System“. След закупуване на билет ($5) хвани синята линия на метрото (Blue Line). Спирката, на която трябва да слезеш, се нарича Clinton Station и до нея се стига за около 50 минути. Greyhound Station е наблизо. Необходим ти е автобус до Green Bay – близък град до Egg Harbor. Цените на Greyhound за билет до Green Bay, Wisconsin варират между $26 и $33 за месец май. Билет можеш да си закупиш на място или онлайн. Ако желаеш да си резервираш място предварително, те съветваме то да е за поне 4 или 5 часа по-късно от кацането на полета ти.

След като стигнеш в Green Bay, ще можеш да се придвижиш до Egg Harbor само с кола, тъй като обществен транспорт между двата града няма.

Marina-Egg-Harbor-Wisconsin

С влак и автобус

Друга опция за пътуване до крайната ти дестинация Egg Harbor е комбинацията от автобусен и железопътен транспорт. Можеш да използваш сайта на Амтрак, за да си запазиш билет за влак от Чикаго до Milwaukee, Wisconsin. Влакът тръгва от Union Station в Чикаго, докъдето можеш да стигнеш отново със синята линия на метрото и слизане на Clinton Station.

От Milwaukee до Green Bay се стига с автобус на Greyhound. Greyhound Station Milwaukee е в същата сграда, до която ще спре влакът ти. От Egg Harbor вече ще те делят само 65 мили, които отново можеш да изминеш само с кола.

Landmark-Resort-Egg-Harbor-Wisconsin

Полезни линкове:

  • Маршрутни таксита от и до летището в Чикаго: тук и тук
  • US Work and Travel Shuttles – осигурява посрещане на летището в Чикаго и транспорт до различни точки в Уисконсин и Мичиган

Какво трябва да знаеш за Egg Harbor, Wisconsin

Egg Harbor е малко градче в северозападната част на щата Уисконсин, с приблизителен брой на постоянното население 200 души. Крайбрежното му местоположение го прави изключително привлекателна дестинация за туристи, а спокойният живот и красивата природа са перфектна среда за твоето WAT лято.

За твое удобство събрах няколко удобни връзки към културния календар на Egg Harbor:

Peg-Egan-Center-Egg-Harbor-wisconsin-free-concerts

Какво да вземеш със себе си в Egg Harbor, Wisconsin 

  • Пази паспорта и работното си разрешително (DS-2019) добре и ги дръж на сигурно място.
  • Не забравяй да принтираш самолетния си билет, работната оферта и медицинската застраховка.
  • Увери се, че разполагаш с достатъчно джобни пари за периода между пристигането ти и получаването на първия чек.
  • Носи зарядни устройства за телефона и лаптопа/таблета си, както и електрически преходник, подходящ за контактите в САЩ.
  • Приготви си удобни обувки за работа (съобразени с работната ти позиция) и топли дрехи за хладните летни вечери край плажа.
  • Вземи със себе си и лекарства, които ти помагат при настинка или друг тип здравословно неразположение. Увери се, че към всяко от тях има листовка с предназначение.
  • Най-вече не забравяй позитивната си нагласа и желанието за работа и приключения!

Вярвам, че информацията в горните редове ще ти помогне да се качиш на самолета спокоен, защото ще си подготвен за своето пътуване до Egg Harbor. Не забравяй и нашия WATaGuide – в него ще намериш отговори на всички важни въпроси, които си задаваш.

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

Тагове: , , , , ,