Как да стигнеш до Ocean city, Maryland

Work and Travel, Пътувания 2016/05/05

Мечтите се сбъдват! Това би казал всеки един Work and Travel участник, който държи в ръцете си своята виза, усмихва се широко и нетърпеливо опакова куфара си за предстоящото приключение.

Толкова много вълнения, трепети, страх от неизвестното – чувства, които се пораждат у теб още със стъпването на летището Washington Dulles Airport (IAD). Всички тези притеснения ще изчезнат, защото тази статия ще ти помогне да усетиш атмосферата и духа на едно незабравимо лято. Уверявам те, че хубавите емоции тепърва предстоят!

Как да стигнеш до Ocean city, MD

Най-близкото международно летище е Washington Dulles Airport (IAD). Единственият начин да стигнеш до Оушън сити е чрез автобус, защото няма възможност за пътуване с влак.

Много от студентите избират да пътуват до града чрез местните студентски агенции, които са сезонни. Такива са E-Point, BGisland и AllFriends. Всички те предлагат аналогични услуги, включително и превоз до Оушън сити, Мериленд. Пътуването трае около три часа и цените варират между $65 и $85 в зависимост от кое летище пътуваш.

Единственият недостатък на пътуването със сезонна агенция е, че много често се налага да се изчакват студенти, пристигащи в по-късните часове. От друга страна обаче, имаш сигурно посрещане и не се налага да се съобразяваш с автобусно разписание, а притеснението, че ще изпуснеш поредния автобус, изчезва.

Една от най-известните и разпространени автобусни компании в САЩ е Грейхаунд (Greyhound). Автобусите им са много удобни и приятни – има wi-fi, възможност да заредиш телефона или лаптопа си, а в повечето случаи има дори и работеща тоалетна. Обикновено пътуването с тях е по-продължително, около 5–6 часа. Цената на билета е $26, ако се закупи онлайн. Не забравяй да попиташ и за предлаганите намаления – най-разпространени са тези, които се получават с международни студентски или младежки карти.

Как да ги откриеш ли? Всяко летище е много различно, но почти винаги като излезеш в залата за посрещачи, трябва да се огледаш за табела Ground Transportation или предварително да провериш в интернет страницата на летището. Така лесно ще бъдеш насочен към мястото, откъдето тръгват превозните средства към града. Ако дори и тогава срещаш затруднения с организирането на транспорта си до Оушън Сити, винаги можеш да се обърнеш към бюро Information, където ще те посъветват какво да правиш.

Ocean-City

 

Какво трябва да знаеш за Ocean Сity, MD

Оушън Сити е едно дълго, но много тясно градче в щата Мериленд, разположено на Атлантическия океан, което през лятото оживява с многобройните си туристи. Има една главна (North–South) и две еднопосочни улици.

В свободното си време можеш да посетиш някой от концертите, които се организират на плажа, да предприемеш разходка с лодка или да отидеш до един от най-красивите национални паркове – Assateague Island, където да си направиш пикник сред дивите коне.

Любителите на пълната почивка могат просто да се излегнат на плажа и да събират тен.

 Транспорт в Оушън Сити

Вече си свикнал с обстановката, настанил си се в квартирата и влизаш в ритъм с работата, но ти е все още трудно да се ориентираш в града и как да стигнеш до определено място. Ползвай градски транспорт! В Оушън Сити има 24-часова автобусна линия, 7 дни в седмицата. Автобусите пътуват от South Division Street Transit Station до 144th Street Transit Station и обратно. Цената на един билет е $3.00 и може да се ползва неограничено в рамките на деня.

Социално-осигурителна администрация

Като участник в студентска бригада, имащ право на работа, трябва да притежаваш социално-осигурителен номер. Повече информация можеш да получиш от социално-осигурителната админстрация  или в своя WATaGuide. Документи за издаване на социално-осигурителен номер се подават около 10 дни, след като си се регистрирал в SEVIS.

Най-близкият офис на Social Security Administration се намира в Salisbury, Maryland: Social Security Suite 1, 2414 Northgate Dr, Salisbury, MD 21801. Телефонът е 410-749-2101. Работното време е от 8:30 до 15:30 часа, от понеделник до петък.

Магазини за хранителни стоки

Uptown Residents:

  • Food Lion: 118th Coastal Highway (410) 524-9039
  • Super Fresh: 9507 Coastal Highway, Ocean City (410) 723-0111

 Downtown Residents:

  • Minit Market 3107 Philadelphia Avenue (410) 289-9137
  • Mitchell’s Market 401 Philadelphia Avenue (410) 289-9136
  • Food Lion 9936 Stephen Decatur Highway # 302, Ocean City (410) 213-0166 (Down Route 611 towards Assateague)
  • Super Fresh 12641 Ocean Gateway, Ocean City – (410) 213-0410 (Located In the Factory Outlets)

Банки

  • Bank of America, 4401 Coastal Highway, Ocean City – 1 (410) 289-6818
  • BB&T, 4604 Coastal Highway, Ocean City – 1 (410) 524-7333; 7900 Coastal Highway, Ocean City – 1 (410) 723-9312; 14501 Coastal Highway, Ocean City -1 (410) 250-6956
  • Taylor Bank, 100 20th Street, Ocean City – 1 (410) 289-8171; 9105 Coastal Highway, Ocean City – 1 (410) 723-2044; 14200 Coastal Highway, Ocean City – 1 (410) 250-1405

ocean_city_md_work_and_travel_1

Какво да вземеш със себе си в Ocean City, MD

  • Непременно разпечатай на хартиен носител електронния си билет. Това ще ти спести много главоболия и притеснения при смяна на полета на транзитното летище до крайната ти дестинация. Ще си информиран с какво време разполагаш, за да се прехвърлиш от единия полет на другия.
  • Задължително провери дали си взел със себе си DS-2019, паспорт и медицинска застраховка.
  • Направи копия на работната си оферта и друг документ за самоличност (лична карта, шофьорска книжка).
  • Приготви си джобни пари за първите няколко дни след пристигането ти, защото ще имаш немалко разходи – плащане на наем, депозит и храна.
  • Топли дрехи! В края на сезона понякога температурите са доста ниски.
  • В повечето квартири няма осигурени завивки и чаршафи, затова си приготви такива от вкъщи. Ако не ти се носят от България, можеш да си купиш комплект чаршафи от почти всеки супермаркет.
  • Работни дрехи, съобразени с изискванията на работодателя.
  • Лекарства! Дори и при лека настинка, намирането на аптека и купуването на лекарства могат да се окажат трудна задача или да са прекалено скъпи.
  • Слънцезащитен крем! Това е изключително важно! Лятото в Оушън Сити е много по-топло и слънчево.

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

Тагове: , , , ,