Как да стигнеш до Rehoboth Beach, DE

Work and Travel, Пътувания 2016/05/12

Когато участвах за първи път в студентска бригада, чаках с нетърпение да взема заветната виза в ръка. Нищо друго нямаше значение. Броях дните до визовото интервю. Когато обаче то мина и еуфорията поутихна, ме връхлетяха хиляди мисли и притеснения за започващото приключение. Трябваше да обмисля добре какво да взема със себе си и как да стигна от летището до квартирата си. Сигурно и теб те вълнуват тези въпроси точно в този момент. Затова реших да споделя тук личния си опит и събраната информация – вярвам, че ще ти бъде полезно.

aerial-view-rehoboth-beach

 Как да стигнеш до Rehoboth Beach, DE

Най-близките летища, до които обикновено летят студентите, са:

  • John F. Kennedy International Airport, New York (360 км)
  • Newark Liberty International Airport, New Jersey (320 км)
  • Dulles International Airport, Washington, D.C. (240 км)
  • Washington International Airport, Baltimore, Maryland (185 км)
  • Philadelphia International Airport, Philadelphia, Pennsylvania (181 км)

Големият въпрос, който идва след това, е „Как да стигна от летището до Rehoboth Beach, DE?“

Огромна част от студентите предпочитат да си резервират предварително ,,pick up“ от летището чрез услугите на следните местни агенции:

  • E-point предлагат да те посрещнат на летището и да те откарат до квартирата ти, като цената варира в зависимост от това къде кацаш. Необходима е предварителна резервация за трансфер.
  • BGisland предлага същата услуга, като цената се определя от това на кое летище кацаш. Отново е необходима предварителна резервация.

Пътуването от летището до Rehoboth Beach отнема между 3 и 4 часа.
Rehoboth-Beach-Boardwalk

Какво трябва да знаеш за Rehoboth Beach, DE

Рехобот бийч е малък курортен град в щата Делауеър. Намира се на източното крайбрежие на САЩ, на Атлантическия океан. Градът е прекрасно място за плажуване, каране на колело, разходки по крайбрежната ивица, а освен това има страшно много заведения, магазини и атракциони.

Rehoboth е известен и с outlet магазините си, от които можеш да си купиш маркови стоки на изключително атрактивни цени. А най-хубавото е, че щатът Delaware е tax free.

Градът разполага с обществен транспорт, който е изключително достъпен за студентите. Еднодневен билет струва само $2,10.

Rehoboth Beach-DE

 Какво да вземеш със себе си в Rehoboth Beach, DE

  • Паспорт, работното ти разрешително DS-2019 и всички други важни документи, които сме описали във верния WATaGuide. Не забравяй да им направиш поне по две копия.
  • Джобни пари! Винаги е по-добре да имаш в повече, за да не се притесняваш, докато получиш първата си заплата. Препоръчваме да разполагаш с минимум $500. Вземи предвид размера на депозита за квартира и първия наем, ако трябва да ги платиш при настаняването си.
  • Вземи предимно летни дрехи, подходящи за влажен климат. Не забравяй бански костюм и плажни принадлежности :). Носи си и няколко по-топли дрехи, подходящи за вечерни разговори край океана.
  • В някои квартири няма спално бельо, затова е добре да попиташ хазаите си предварително дали трябва да си носиш такова от вкъщи. Можеш да си купиш комплект чаршафи и на място от най-близкия супермаркет.
  • Не забравяй да вземеш със себе си лекарства, защото понякога намирането на аптека или подходящо лекарство се оказва трудна задача.
  • Обърни внимание какви работни дрехи изисква работодателят ти. Информация за униформата можеш да намериш в работната си оферта.

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

Тагове: , , , , ,