Кога е най-подходящото време за езикова ваканция?

Езикови ваканции, За Orange, Пътувания 2016/04/12

Пролетта е в разгара си. Студенти, ученици, родители вече правят планове за лятната ваканция. Както всички знаем, ваканциите отминават бързо, но винаги, особено през лятото, може да се отдели време за допълнително обучение. То е по-различно и е насочено конкретно към личните ви цели – усъвършенстване на чужд език, натрупване на международен опит и допълнителен сертификат. Все неща, които ще са ви полезни съвсем скоро при кандидатстване в университет или за работа.

sprachcaffe_st_julians

А сега да видим какви според нас са предимствата на лятното обучение.

Разнообразие от курсове

През лятото има по-голямо разнообразие от курсове и летни училища. Особено за децата това е лятното училище на Brighton College, където освен езиково обучение има и доста дейности през свободното време. Театърът в кампуса на училището, плувният басейн и тенис кортовете са само част от извънкласните дейности, в които малчуганите могат да се включат.

 Нови познанства

По време на лятното обучение се запознавате с много нови хора, които имат подобни интереси и цели като вас, тъй като курсовете са съобразени с възрастта и достигнатото ниво на подготовка по съответния език.

 Ваканционно настроение

Обикновено всички са в добро настроение и ваканционното усещане отнема стреса, с който обичайно е съпроводено ученето.

 Приятна обстановка

Предлаганите курсове са съчетани с приятна обстановка на морето или в планината и съответните забавления, спорт, туризъм. Например, ако изберете дестинация като Малта, в края на лятото ще можете да се насладите на просторните класни стаи, средиземноморски дух, автентична атмосфера, и не на последно място – прекрасен басейн. Само тук имате възможност да съчетаете своята ваканция с ефективно езиково обучение.

 Съчетаване на полезното с приятното

Тъй като нямате други ангажименти, ще можете да се съсредоточите върху обучението, а през останалото време да се забавлявате – денят през лятото е дълъг и има време за всичко.

 

И все пак, ако няма как да отсъствате през лятото или нямате възможност за отпуск, дестинации като Ница, Рим и Барселона са много привлекателни през всички сезони. В месеците март и април през пролетта и септември и октомври през есента училищата предлагат доста по-ниски цени, а също така самолетните билети са на по-ниски цени, отколкото през лятото. Слънце, богата култура или пък нощен живот – всеки може да открие нещо за себе си и да се забaвлява истински по време на обучението си.

Друг важен момент от планирането на езиковата ваканция е самолетният билет. Ние ви съветваме, когато и да планирате езиковата си ваканция, да направите резервация поне месец и половина преди планираната дата. Това ви гарантира наличие на свободни места в предпочитаната от вас дестинация и вид настаняване, както и по-ниски цени на самолетен билет.

Bon voyage към избраната дестинация – защото език се учи на място :).

nice

Тагове: , , , , , ,