Много от вас са вече в страната на неограничените възможности Америка и се наслаждават на първото или поредното си WAT лято, изпълнено с много забавления и пътувания, но не на последно място и работа.
Не, не се опитваме да те накараме да съжаляваш, че и ти не си там, напротив. В статията ще имаш възможност да получиш информация и няколко събития, които се случват на една ръка разстояние от теб, и които не си заслужава да изпускаш.

Това са именнo страхотните фестивали, организирани от нашите съседи и събратя по душа сърбите. В следващите няколко реда ще можеш да се запознаеш с едни от най-бурните и вълнуващи фестивали, каращи Балканите да треперят.

Започваме с :

  • Гуча – Лудост произведена в Сърбия

Фестивалът се провежда в едноименното сръбско селце. Много може да се каже за Гуча, но основното е, че иде реч за ГОЛЯМО надсвирване, с ГОЛЕМИ музиканти, ГОЛЯМ купон, изобщо събитие което не е за изпускане. Фестивалът събира едни от най-големите виртуози на духови инструменти, като Горан Брегович, Бобан Маркович и др., както и най-големите ценители на балканската музика. А купонът превръща иначе малкото и спокойно селце в парад на безкрайната веселба. Какво ти е нужно за фестивала:

1. Добро настроение
2. Добра компания
3. Хубава сръбска или българска ракия
4. Палатка + спален чувал
5. И усмивка, която да не сваляте от лицето си!

Джангърът се провежда от 5 до 9 август, така че, ако все още не си, то сега е времето да планираш пътуването си до там. А вход – НЯМА.

 

Guca

  • Белградски бирфест

В духа на вкусната храна не можем да пропуснем и вкусното сръбско пиво. Белградският бирфест се провежда на крепостта на сръбската столица Калемегдан от 21 до 23 август, 2015. Богато разнообразие от бира на народни цени очакват нас, ценителите на добрата храна и студената бира. Отново за твоето добро настроение събратята сърби са подсигурли музика на живо с голямо разнообразие от изпълнители. По неофициални данни всяка година на фестивала биват изпивани най-малко половин милион литра пиво. А и още нещо, входът отново е свободен. :)

 

rushtilyada festival

  • Рощилиада – фестивал на сръбската скара

Тук нямаме нужда от много подробности, името на фестивала само ви подсказва, че става дума за кулинарно разглезване. Огромни скари с богато разнообразие от сръбски месни глезотии. Музика на живо и една огромна плескавица, която си е емблематична за събитието.
Със сигурност тук те спечелихме, не губи време – мястото е град Лесковац, а плескавицата те очаква на 5 септември. А най-хубавото е, че за посещението на фестивала не са ти нужни билети или пропуски.

Сърбия те кани на своите грандиозни празници, които сме сигурни, че посетиш ли веднъж няма да е за последно. Август предстои, а с него и невероятните фестивали, които са отлична възножност да прекараш свободните летни дни и нощи по един незабравим начин :)

Тагове: , , , , , , ,