Магистратура във Великобритания

Образование в чужбина, Пътувания, Самолетни билети 2016/08/17

Безспорно вече дълги години Англия продължава да бъде на първо място сред най-желаните образователни дестинации измежду кандидат-студентите от цял свят. Разбира се, този факт не е никак случаен, а причините – много. Броят на студентите, искащи да повишат нивото на образованието си и да запишат магистратура в Обединеното кралство, също нараства. Британското висше образование е известно именно с качеството на своята преподавателска и изследователска дейност. Много от водещите университети могат да се похвалят с изследователски съоръжения от световна класа и провеждането на изследвания на най-високо ниво, което позволява на студентите да се възползват от знанията и опита на едни от най-видните специалисти в света. А защо и следването на българските кандидат-магистри в Англия вече е по-лесно, научи от редовете по-долу.

rsz_download

Предимствата на образователната система в Англия

  • Диплома призната в цял свят – качественото образование получено в Англия отваря много врати и нови хоризонти за теб.
  • Творческо мислене – британските университети насърчават студентите си да мислят творчески и самостоятелно в една наистина стимулираща образованието среда, предоставяйки им сигурност, знания и умения, с които да могат да се отиличат впослдствие в избраната от тях кариерна реализация на трудовия пазар.
  • Подобряване на езиковите възможности – следването и пребиваването в Обединеното кралство, предлага на чуждестранните студенти и чудесната възможност те да усъвършенстват своите езикови способности, както и да повишат бъдещата си професионална конкурентноспособност.
  • Възможност за финансиране – наскоро британското правителство официално обяви, че ще отпуска заем и за магистратури за кандидати от Европейския съюз. Една чудесна новина, която премахва една от основните пречки пред българските кандидат-магистри към момента.

Как да финансирам магистратурата си в Англия?

Нововъдението за отпускане на финансиране за магистри във Великобритания ще влезе в сила от учебната 2016-2017 година. Така, ако си гражданин на страна членка на Европейския съюз, имаш вече придобита бакалавърска степен, не си започвал друг курс на ниво магистър и си на възраст под 60г, си перфектен кандидат за финансиране от Обединеното кралство. Заемът, който се отпуска, е в размер до 10 000 паунда и ще се изплаща на три етапа,  разпределени равномерно във времето, в зависимост от това дали магистратурата е едногодишна или двугодишна. Годишните такси за магистърските програми във Великобритания варират, но средно една такава такса е в размер на около 6 000 паунда. Това реално може да облекчи доста кандидати – средствата могат да покрият, както академичната годишна такса, така и поне част от разходите за настаняване и живот на Острова.

Крайният срок за кандидатстване е 9 месеца след първия ден на учебната година, която пък включва период от 12 месеца, който може да започва съответно или на 1 септември, или на 1 януари, или 1 април, или 1 юли. Може да се кандидатства за заема само веднъж, независимо от продължителността на програмата.

Съвсем естествено и последователно тук възниква и въпросът за възстановяването на този заем. Най-напред, за да започнеш да връщаш сумата, ще трябва да имаш достигнат годишен минимален доход от 21 000 паунда. Годишната лихва ще се изчислява на базата на инфлационния индекс плюс 3% от заеманата сума. Заемът има давност 30 години след завършване на обучението, това е и периодът, в който сумата може да се връща.

rsz_500485j

Къде да уча магистратура в Англия?

На базата на дългогодишня си опит в сферата на образованието, Ориндж може да се похвали с изградени партньорства с много от най-добрите универистети в Обединеното кралство. Това са университети, които могат да предложат на всеки кандидат една голяма палитра от разнообразни специалности и форми на обучение.

  • University of Westminster - пример за такъв универистет е University of Westminster в Лондон. Университетът разполага с множество центрове за научни постижения във всичките си факултети. Не е случаен и фактът, че University of Westminster е член и на глобалната ацоцияцията на MBAs (AMBA), в която привилегията да участват имат само 2% от най-престижните бизнес училища в света. А ето и едни от най-търсените сред кандидат-магистрите специалности, предлагани от университета: Business Management – Economics, Business Management – Entrepreneurship, Business Management – Human Resource Management, Business Management – Marketing, Marketing Management.
  • The London School of Economics and Political Science -  е друг изследователси университет, разположен в пределите на Англия. Въпреки името му, LSE провежда обучение и изследователска дейност в редица правни проучвания и социални науки в 26 академични отдели или институти, включително математика, статистика, медии, човешки ресурси, география, обществени дела и международната история. Университетът е признат като един от водещите научни университети в света за социални науки. Някои от многобройните специалности на ниво магистър, които LSE може да предложи на ученолюбивите кандидат-магистри са следните – International Employment Relations and Human Resource Management, Human Rights, International Political Economy, European Public and Economic Policy.
  • BIMM – интересуващите се от съвременна музика, непременно трябва да се запознаят с институтът BIMM. Това е група от 6 независими колежа, предоставящи специализация в сферата на британското и ирладското съвременно музикално образование. Всички колежи са фокусирани върху образователни курсове по китара, барабани, бас, писането на песни, вокали, производство на музика, музикален бизнес, управление на събития, музика журналистика, жив звук и управление на туристическото и обучение на учители музика (PGCert).

rsz_download125

Независимо дали си се спрял на някои от горепосочените университети или не, можеш да запазиш безплатна консултация в наш офис, за да разбереш повече за възможностите за образование в Англия. Следи сайта ни и страницата ни във фейсбук за актуални новини за стипендии, финансиране и събития.

Тагове: , , , ,