Open Day или защо да посетиш предварително университета, в който искаш да учиш

За Orange, Образование в чужбина, Пътувания, Самолетни билети 2014/10/07

Знаеш, че след избор на желаната специалност следва въпросът „В кой университет трябва да кандидатствам и дали той е подходящият за мен?“. След като направиш своето проучване в Google, попадаш на множество класации, изчиташ всички коментари на студенти, които учат или са завършили там, питаш свои близки и приятели, чиито познати учат във въпросния университет и град, и накрая отново не си сигурен дали това е правилното място за теб и дали там ще се чувстваш добре през следващите 3-4 години.

GO AND FIND YOUR PLACE!

За да вземеш това нелесно решение и да си отговориш на всички въпроси, е хубаво да посетиш университетите, към които си се насочил, в дните на отворени врати или т.нар. “Open Day”. Обикновено програмата в деня на отворените врати е изготвена така, че да бъде интересна, полезна и почти винаги забавна.

На първо място, посещавайки университета, ще се почувстваш като истински студент. Ще имаш възможност да се срещнеш с бъдещите си професори, лектори и състуденти. Ще срещнеш приятели, на които да зададеш всички вълнуващи те въпроси – дори и такива, за които не се сещаш в момента, в който четеш тези редове (от собствен опит знам, че са много :)).

Нека ти разкажа как протича един такъв страхотен “Open Day”!

WELCOME EVERYBODY FROM EVERYWHERE!

Да започнем с регистрацията. Можеш да се регистрираш чрез сайта на университета. Докато попълваш всички данни, ще попаднеш на въпроса от кой курс се интересуваш. Това обаче не те ограничава да посетиш всички информационни щандове. След като получиш потвърждение за регистрацията си на електронната си поща, е необходимо да я разпечаташ и да я носиш със себе си в деня на посещение. Ако имаш нужда от помощ, винаги можеш да се обърнеш към своя Orange консултант.

BRING A FRIEND OR MOM AND DAD!

Съветвам те да споделиш този ден с родител или приятел и да носиш удобни обувки. Така ще имате възможност да обсъдите всичко, което ви се случва, докато се разхождате из университета, общежитията и града.

Ето че дългоочакваният ден настъпва.

PREPARE TO BE INSPIRED!

Пристигаш в университета. На входа му те очакват студенти с тениски, на които пише “Here to Help” или “Need a Help”. Те ще те насочат към мястото, откъдето да вземеш проспекти, да потвърдиш регистрацията си и да получиш карта за достъп. След това ще можеш да разгледаш кампуса отвътре, както и да се срещнеш със студенти и преподаватели, които да ти разкажат в детайли за самия курс. Ще имаш възможност да посетиш общежитията, спортните съоръжения и площадки, местата за отдих, библиотеката, лабораториите и залите за практически упражнения. Макар и доста динамична, тази обиколка се надявам да ти остави достатъчно сили, за да се разходиш и из града.

В това начинание програмата е свободноизбираема, както казваме в България :). Не пропускай шанса да посетиш местни ресторанти, пъбове и клубове, да опиташ бирата и типичната за района кухня – или просто да се забавляваш, докато се запознаваш с новото място и култура!

И това е само един ден, пълен с емоции!

EVERYTHING YOU NEED TO KNOW TO ENJOY STUDENT LIFE

Вече представяш ли си какво е да си студент? :)

Разбери от консултантите на Orange кога е денят на отворените врати за твоя университет!

Тагове: , , , , , , , ,