Разходка с „голяма лодка“ a.k.a A Cruise to Remember

Work and Travel, За Orange, Пътуване след WAT, Пътувания 2018/07/30

Без съмнение най-приятната, чакана и вълнуваща част от твоето Work and Travel лято в Америка е пътуването след края на програмата. Ранното ставане и усилена работа са си стрували и вече можеш да се наградиш със заслужена почивка. Днес ще ти дадем едно по-различно и  авантюристично предложение да опознаеш нови места, а именно на борда на круизен кораб.

Накратко круизният кораб предлага безброй забавления и емоции събрани на едно място, като например – музикални представления, палубни партита, изискани ресторанти с отлично обслужване,  уютни каюти и разнообразие от барове. Като гост на кораба ще се наслаждаваш на това уникално преживяване на фона на  някои от най-красивите морски пристанища в света.

Cruise 1

В САЩ има стотици компании предлагащи круизи, затова ще те улесним в търсенето, като ти предложим най-изгодните и популярни варианти:

Продължителността, маршрута и начално пристанище на пътуването зависи единствено от теб, като можеш да  избираш от 2 до 24-дневно пътуване и десетки различни дестинации.

Топ 5 на най-предпочитаните круизни дестинации:

  • Бахамски острови (The Bahamas)
  • Карибски острови (Caribbean )
  • Бермудски острови (Bermuda)
  • Мексико (Mexico)
  • Панамски канал (Panama Canal)

Пристанищата, от които корабите отпътуват са разположени в цяла Америка, което ще те улесни в избора на маршрут:

  • Baltimore, MD
  • Miami, FL
  • Port Canaveral, FL
  • Tampa, FL
  • Galveston, TX
  • Long Beach, CA
  • New York, NY
  • Honolulu, HI
  • Norfolk, VA
  • Seattle, WA
  • San Diego, CA
  • Cape Liberty, NJ и др.

Cruise 2

Какво трябва да знаеш за пътуването:

  1. Храната е включена в цената както и напитки (кафе, чай, сок). Имай предвид, че алкохолните напитки в баровете и ресторантите не са включени в цената и за тях ще трябва да си доплатиш (ако разбира се имаш 21 г.).
  2. Твоята стая на круизния кораб се нарича кабина (или каюта) и е подобна на хотелска стая, но обикновено е много по-малка. Изборът на кабина с круизни кораби може да бъде забавен и предизвикателен. Кабините попадат в различни „категории“, а някои круизни линии представят до 20 или повече категории на кораб. Важно е да знаеш, че на всеки кораб има само четири вида кабини:
    * вътрешна (interior) – най-малката по размер стая без прозорец
    * с прозорец (oceanview) – стая с прозорец, същата по размер или малко по-голяма от вътрешната
    * с балкон (balcony) – стая с балкон, която ти позволява да излезеш навън без да се качваш на палубата
    * апартамент (suit) – най-голямата по размер каюта, често с отделни дневни и спални помещения, както и широка гама от допълнителни удобства.
  3.  Използването на интернет на кораба е едно много скъпо удоволствие. Съветвам те да използваш безплатния интернет на пристанищата, на които акустира кораба
  4. Всеки круиз обикновено спира в поне едно пристанище, а по-дългите круизи спират на повече. На всеки от тях ще имаш списък с наличните екскурзии, които ти дават възможност да разгледаш исторически забележителности, близки плажове, древни руини и други. Тези екскурзии не са включени в цената и не е задължително да се възползваш от тях.

За да улесним максимално избора ти на круиз ще ти предложим няколко маршрута:

  1. Western Caribbean from Miami

    – Продължителност: 4 дни
    – Маршрут: Miami → Key West → Cozumel → Miami
    – Дати: 10-14 септември; 17-21 септември; 24-28 септември
    Линк: https://www.carnival.com/itinerary/4-day-western-caribbean-cruise/miami/victory/4- days/zw0?Military=N&PastGuest=N&Senior=N&evsel=z&numGuests=2&rateCode=&roomType=IS&sailDate=09102018

  2. The Bahamas From Port Canaveral (Orlando), Fl

    – Продължителност: 4 дни
    – Маршрут: Port Canaveral → Nassau → Port Canaveral
    – Дати: 23-27 септември;
    Линк: https://www.carnival.com/itinerary/4-day-the-bahamas-cruise/pt-canaveral/liberty/4-days/bav?Military=N&PastGuest=N&Senior=N&numGuests=2&rateCode=&roomType=IS&sailDate=09232018

  3. Baja Mexico from Long Beach (Los Angeles), CA

    – Продължителност: 4 дни
    – Маршрут: Long Beach (Los Angeles)→ Cataliba Island → Ensenada → Long Beach (Los Angeles)
    – Дати: 17-21 септември; 24-28 септември
    Линк: https://www.carnival.com/itinerary/4-day-baja-mexico-cruise/los-angeles/inspiration/4-days/lap?Military=N&PastGuest=N&Senior=N&numGuests=2&rateCode=&roomType=IS&sailDate=09172018

Cruise 3

NB!!! Много е важно да съобразиш датите на круиза с датите на валидност на визата ти! Тъй като дестинациите на круизните пътешествия са извън САЩ, за да се върнеш обратно в страната е задължително визата ти да НЕ е изтекла, в противен случай ще ти бъде отказано влизането в страната. Също така е задължително да уведомиш своя спонсор (поне 2 седмици преди круиза), за да могат да валидират работното ти разрешително. Ние те съветваме да закупиш желания круиз след като си се погрижил за всичко изброено по-горе.

Тагове: , , , , , , , , , ,