Рецепта за невероятно лято в Cape Cod, MA

Work and Travel, Събития в САЩ 2016/06/29

Като една от най-предпочитаните от американци, а и не само, дестинации за лятна почивка, горещите месеци в Кейп Код са изпълнени с още повече и интересни събития.

Независимо в коя част на сгънатата ръка (так наричат полуострова заради неговата форма) се намираш – било то юмрукa, лакътя или рамото, не забравяй, че винаги нещо се случва, и то само на ръка разстояние от теб.

Cape Cod arm

Ето нашия кратък списък с препоръчани събития:

  • Ден на плажа с хубава книга.
  • Обиколка на десетките фарове, запазени от векове, разположени по цялото крайбрежие.
  • Посещение на музеи и паметници на културата. John F. Kennedy Hyannis Museum е музей, посветен на 35-я президент на САЩ и неговото семейство, което прекарвало всяко лято на полуострова.

Kennedy Museum

  • Водни спортове – сърф, яхтинг, риболов, кану.
  • Whale watching – едно от нещата, с които е известен полуостровът и които приканват хиляди туристи всяка годинa.
  • В музея и резервата в Mashpee можеш да научиш повече за историята на индианско племе уампаноаг, представители на което все още живеят на територията му.

5k run for arts

Денят на независимостта

Колкото повече… толкова повече! Това е мотото, което описва празненствата по случай 4-ти юли. Паради, барбекюта, концерти и най-вече феноменална заря.  И ако съжаляваш, че не си в Аляска, за да видиш северното сияние, то можеш да се насладиш на танца на светлините, които изпълват целия полуостров. Няма градче, плаж, улица, кътче, което да не бъде осветено от безбройните фойерверки, които се изстрелват по време на празненствата.

6-7 юли, Chatham Mid-Week Craft Festival 

Това е арт фестивал, на който освен възможността да срещнеш интересни занаятчии, можеш да закупиш и домашно произведени билкови отвари, сладка, желета, лимонади…

10 август, An Evening with ABBA The Concert

Най-близката до оригинала имитация ще те докосне до един от най-големите феномени в музиката. Можеш да се насладиш на “Mamma Mia,” “S.O.S,” “Money, Money, Money,” “The Winner Takes All,” “Waterloo,” “Gimme, Gimme, Gimme” и “Dancing Queen”

11 и 15 август, 12th Annual Provincetown Jazz Festival

Този фестивал събира в Провинстаун джаз изпълнители от Америка и света.

13-19 август, Carnival 2016 – Back to the 80’s

Присъеди ни се към 38-я ежегоден карнавал. Седмицата е изпълнена с множество забавления, като разходки с лодки, партита и музика в Града на веселието – Provincetown. Към днешна дата  карнавалът е едно от най-големите празненства в щата, отличен през 2013 като Best Festival on Cape Cod.

„It’s Band Time in Chatham“

От 1 юли до 2 септември всеки петък точно в 20:00 ч. улиците на Chatham ще бъдат изпълвани с музика, танци и песни.

Greetings_from_Cape_Cod

Всички събития, които предстоят, можеш да откриеш тук.

Макар Кейп Код да е място, където „човек може да застане и да остави цяла Америка зад себе си“, обръщай глава и встрани, за да не пропуснеш най-хубавото!

Тагове: , , , , , , ,