Рецепта за невероятно лято в Denali, Аляска

Work and Travel, Събития в САЩ 2016/07/13

Ако си прелетял над 10 000 км, часовникът ти показва 11 часа разлика от местно българско време и „най-добрият ти приятел е лос“, без съмнение си в Аляска. Дали си в Денали, Анкъридж, Феърбенкс или пък Талкитна, разликата не е голяма. Това, което ще видиш, е внушително, завладяващо, зелено, ледено, необятно, вдъхновяващо и много повече. В следващите редове ще намериш рецепти за спиращи дъха преживявания в Денали.

Denali-Alaska-Studentska-brigada

Покоряване на върхове

Няма как да си попаднал в Denali National Park и да не се полюбуваш на най-високия връх в цяла Северна Америка – Денали (доскоро се казваше МакКинли), висок 6190 м. В продължение на почти сто години върхът носи името МакКинли в чест на 25-ия президент на САЩ, Уилям МакКинли. През 2015 г. американският президент Барак Обама прави официално местното име на върха – Денали, което на местен атабаски език означава „Високия“. Малцина са тези, които са  дръзнали да покорят мразовития и извисяващ се сякаш от облаците Денали, но една далечна снимка ще бъде чудесно допълнение към летния ти албум.

Разходки из природата

Най-подходящото време за разходка из парка е месец юни, а 21 юни е лятното слънцестоене, когато светлата част на деня е почти 24 часа. Любителите на планинския климат и фауната са късметлии, защото в почивния си ден могат да се възползват от еднодневните екскурзии през дивата тундра. Информация за това спиращо дъха изживяване можеш да намериш тук.

За авантюристите, дошли в Аляска главно заради природата и желанието за разходки сред нея, National Park Service предлага много и разнообразни начини да опознаеш Denali National Park.

Освен всички останали възможности, хората, готови за силни усещания, не трябва да пропускат и рафтинга по река Ненана. За любителите на такъв тип преживявания това е прекрасна възможност да го направят не само в друга страна, но и на друг континент. Рафтингът по реката, освен адреналин, предлага и гледки, които не могат да се видят никъде другаде.

Denali-Alaska-Studentska-brigada

Белите нощи

Отново си късметлия, ако си избрал Аляска за своя Work and Travel дестинация – тук можеш да наблюдаваш т.нар. „бели нощи“. В Денали природният феномен продължава от началото на май до средата на юли. Слънцето през този период не залязва или остава малко под хоризонта. Това, което ще видиш, е живописно небе, ярки цветове, танцуващ вятър и пъстри преплитащи се багри (завиждаме ти благородно!).

Denali-park-work-and-travel

Опознавай, пътувай, запечатвай моменти в снимки и не забравяй да ги споделиш с нас!

Тагове: , , , , ,