Учи френски език на място

Езикови ваканции, Пътувания 2016/05/11

Parlez-vous français? Аз не мога да се похваля с добри познания по най-мелодичния според мен език, но си обещах да поправя този пропуск. Да, мога да си поръчам кроасан и кафе, но колко по-истинско би било да можех да се наслаждавам на езиковата красота на Юго или на провокативния Мишел Уелбек в оригинал, да разбирам лесно песните на ZAZ, или да си купя книга за богатствата на Лувъра на френски. Je Veux, пее ZAZ. Ще опитам да пея с нея. А вие? Parlez-vous français? Ако отговорът е отрицателен или незадоволителен, следващите редове са за вас.

paris-french-language-school

Освен емоционални или сантиментални, причините да учим френски език са и много прагматични. Да, Франция е известна с богатата си култура и вековна история и е сред държавите, които вероятно всеки човек би искал да посети поне веднъж. Но освен туристическа дестинация, Франция е сред първите десет икономически и индустриални сили в света, които се развиват с все по-бързи темпове в различни отрасли, а с това растат и нуждите на бизнеса от квалифицирана работна ръка. Брутният вътрешен продукт на глава от населението се увеличава с всяка изминала година. Не е за пренебрегване и фактът, че френският е официален език в 29 държави и се говори от милиони хора на 5 континента. Той е и един от основните работни езици на Европейския съюз.

А може би по-точният въпрос всъщност не е защо да учим френски, а къде да го направим.

Отговорът е лесен – език се учи най-добре на място. А каква по-добра възможност от езиков курс в Париж или Ница през лятото например?

Париж пленява с романтизма и космополитната си колоритна атмосфера, а Ница е едно от най-кокетните, спокойни и приказни кътчета на средиземноморското крайбрежие. Какво ще кажете за багета с масло, кроасан, сирене Бри и ароматно вино под звуците на нежен шансон в някое уютно ресторантче на брега на Сена или за разходка по прекрасните плажове на френската фестивална столица? А ако към тях добавим и допълнителна нотка полезност под формата на стандартен или интензивен курс по френски език в доказало се езиково училище?

study-french-in-nice-france

Езиковите училища на партньорите на Orange Sprachcaffe са разположени в централните части на Париж и Ница. Те са добре оборудвани, разполагат с просторни и уютни класни стаи, които предразполагат изучаващите езика да се отпуснат и преодолеят по-лесно езиковата бариера. Обстановката е неформална, а избраните от преподавателите методи на обучение са доказали своята ефективност във времето. Школата се е погрижила да предостави възможности за извънкласни дейности с цел прилагане на наученото в ежедневието. Близостта на езиковите училища в Париж и Ница до местните исторически и културни забележителности улеснява неимоверно опознавателните разходки, а новопридобитите езикови компетенции несъмнено позволяват потапяне в атмосферата, непостижимо за туристи.

Школите в Париж и Ница организират стандартни и интензивни курсове по френски език както за деца и младежи, така и за възрастни. Освен чудесно съчетание на полезното с приятното, подобно езиково обучение разширява кръга от познанства, толкова ключов днес в професионалното ни развитие. Звучи по-добре от мечтана ваканция, нали?

Bon voyage! Profitez bien de votre séjour!

Тагове: , , , , , , , ,