За Work and Travel и пътуванията извън САЩ

Work and Travel, Пътувания 2012/08/17

Work and Travel дава възможност лесно да посетиш прекрасни места като New York, Miami, Los Angeles, Las Vegas, Niagara Falls, Grand Canyon. В непосредствена близост до САЩ обаче има и много райски кътчета, за които иначе е трудно дори да мечтаеш – Бахамите, Карибите, Каймановите острови или Ямайка!

Почивка на такова райско място, благодарение на Work and Travel програмата ти, е напълно постижима – често има достъпни оферти за пътуване до тези дестинации, от различни точки на САЩ и можеш да ги посетиш с вече издадената ти J1 виза. Трябва да планираш пътуването си (отиване и връщане) в периода на валидност на своя DS-2019.

Пътуване до някой от карибските острови, след Work and Travel

Два са начините да обиколиш всички тези места. Първият е с круизен кораб. Вторият е със самолет. Летищата, до които трябва да търсиш полети, са съответно: Бахамите – Lynden Pindling в Nassau, Ямайка – Norman Manley International Airport, в Kingston, Кайманите – Owen Roberts International Airport Roberts Drive в George Town.

Карибските острови – Caribbean islands, благодарение на Work and Travel програмата

Стотици тропически острови, наричани още с подобаващо име Раят на земята – Карибите са място, където има на какво да се насладиш, видиш и как да се забавляваш. Представи си чисти плажове, малки лодки и безкрайни крайбрежия! Помисли за красивите, като от филм, планини с кокосови дръвчета, долините от захарна тръстика и бананови дървета и изобилието на морския бряг. Предвид парещото слънце, обиколката ти може да започне с вече независимата Ямайка, да продължи с Бахамските острови, а накрая те очакват и Кайманите.

Ямайка – Jamaica, благодарение на Work and Travel програмата

Екскурзия в Ямайка, след студенткса бригада в САЩ

Третият поголемина остров в Карибско море имал бурна история и различни владетели. Това обаче е причината днес Ямайка да има такова пъстроцветно общество и самобитна култура.

Освен с износа на ром, захар и кафе, Ямайка е богата с неповторимите си курорти. Един от екологично най-чистите е Негрил, който се слави с дългата си 11 км плажна ивица Calico Jack, с 18 крайбрежни рифа в залива Bloody Bay и със загадъчния водопад Яс. Това е най-бързо развиващата се курортна зона в Ямайка. На брега на известния Discovery Bay е разположен курортът Охо Риос. А близо до него е великолепният Порт Антонио – мястото, където живеят и най-богатите хора в страната. Тук се намират Синята лагуна, плажът Boston Beach, водопадите Somerset и Reach Falls и живописната долина Рио Гранде. А тези небезивестни природни забележителности са направили мястото предпочитана снимачна площадка за множество холивудски продукции.

Бахамските острови – Bahamas, благодарение на Work and Travel програмата

Посети Бахамите, по време на Work and Travel USA

Често определяни като перлата на Карибско море – Бахамските острови са първата земя от новия свят, открита от Христофор Колумб. Кораловият им произход определя ниската им надморска височина – в най-високата част – едва 63 метра. На Бахамите пясъкът е бял, преливащ до светло розово, водата е лазурна, а хората – изключително мили. В столицата на Бахамите – Насау (Nassau) ще откриеш тонове забавления, ще видиш един от най-известните хотели в света Royal Towers Atlantis, с фоайе, изградено в лагуна. На безлюдния Коко кей – Coco Cay пък ще откриеш върховно спокойствие, ще можеш да се гмуркаш с пъстроцветните коралови рибки или просто да мързелуваш под слънцето.

Каймановите острови – Cayman islands, благодарение на Work and Travel програмата

Пътувай до Каймановите острови, след Work and Travel USA

Трите острова се намират южно от Куба. Първото име на един от тях е Las Tortugas, дадено му от Христофор Колумб, заради многото костенурки, живеещи там. И днес Островите са сред най-известните и предпочитани места за гмуркане, заради уникалните морски видове и кристално чистите води. Освен приказни подводни гледки, островите предлагат и уникални пещери, скално катерене, планински походи, каране на каяк или дълбоководен риболов.

 

Тагове: , , , , , , ,