WAT събитията във Washington, DC през лятото на 2013

Work and Travel, Събития в САЩ 2013/07/04

За повечето от вас е ясно какво означава думата Мall – голям търговски център с магазини, ресторанти, кафенета, понякога дори кина. The National Mall, който се намира в столицата на САЩ обаче, за жалост на женската част от читателите ни, не е най-големият мол там, а територията между Lincoln Memorial и United States Capital, в която може да се видят много от основните забележителности на града. За още интересни факти и полезна информация за най-важните забележителности във Вашингтон и културните събития, които предстоят в региона ще научиш от редовете по-долу.

Едва ли има друго място, в което да научиш повече за историята на САЩ от Вашингтон, затова се възползвай от тази възможност. Все пак столицата е събрала на едно място беброй забележителности, повече инфомация за местата, които да посетиш и то напълно безплатно може да откриеш тук.

Предстоящи събития в града:

  •  Всеки уикенд в  големите паркове на града се провеждат безплатни концерти. Точните дати и имена на групите за концертите може да получиш тук;
  • Почитатели на киното също могат да останат доволни, тъй като в града има множество открити кино фестивали, които се провеждта от Май до Септември на различни места;
  •   The Smithsonian Folklife Festival е ежегодно събитие, което се провежда в града през юни и юли. Той представя култури от различни краища на света по един нестандартен начин –  изработка на сувенири, приготвяне на ястия, а през вечерта може да се насладиш на традиционен танц или легенда, разказваща за тайните, които крие историята;
  • В края на месец Август предстои друг традиционен американски празник – Labor Day. Него може да отпразнуваш точно пред Капитолия на 1ви Септември с концерт на National Symphony Orchestra.

Не съм забравила и студентите, които работят в прекрасните малки градчета около столицата, разположени в щатите Maryland и Virginia. По-долу съм събрала най-важните събития през летните месеци в китните градчета Arlington, Alexandria, Bethesda, Fairfax, Frederick, Richmond, Ocean City, Baltimore и Chesapeake.

Maryland – July – August 2013                                                                              

  • Bethesda Chevy Chase Restaurant Week, July 24-Aug 04
  • Caribbean Carnival 2013 – Baltimore, July 13-14
  • Beach Fireworks, Ocean City, July 08- Aug 27
  • Greek Festival, Ocean City, July 12 – 14
  • Civil War Encampment, Frederick Town, July 13-14
  • Bethesda Movies, Summer 2013
  • White Marlin Open, Ocean City, Aug 05-09
  • Grand Prix of Baltimore Car Show, Aug 23-25
  • Summer fest Family Theater, Frederick Town, Aug 01-15
  • Beach Light Spectacular, Ocean City, Aug 04                            


Virginia  - July – August 2013                                               

     – Christmas in July in Old Town Alexandria,  July 20

     – Comcast Outdoor Film Festival, Alexandria, July 19-20

     – Redskins Training Camp, Richmond, July 25- Aug 16

     – National Jamboree for Boy Scouts, Fairfax, July 15-2

     – „The Summer Stars“, Chesapeake July 04- Aug 28

    – History Day Camp, Richmond, July 30 -Aug 01

    – Arlington County Fair, Arlington, Aug 07- 11

                                                                                                                                                                                  Ако не откриваш градчето си в списъка по-горе, не се отчайвай. Достатъчно е дори да станеш част от типичното американско барбекю, за да усетиш атмосферата на американската култура. Ако имаш възможност посети някое от тези места и/или събития и разкажи за него на спонсориращата ти организация, за да съчетаеш полезното с приятното и да изпълниш едно от важните условия на Work and Travel програмара си.

Тагове: , , , ,