Запознай се с Дани – новия член на екипа ни в Благоевград

Tax Refunds, Work and Travel, За Orange, Самолетни билети 2014/09/12

Слънчев ден в едно дъждовно лято. Улиците на Благоевград са все още тихи. От началото на студентските ентусиазъм и вълнения ни дели по-малко от месец. Ето я Дани. Топлата й усмивка би смекчила и най-свирепата гръмотевична буря. Усмихвам й се в отговор. Дани вече е част от нашия екип. Усещам трепета й. Очите й греят от радост и удовлетворение, докато ми разказва за 3-те си лета в САЩ, за местата, които е посетила, за всички полети и приключения, за новите приятели и научените уроци, за тръгванията и завръщанията. Слушам я с удоволствие и пътувам в мислите си с нея, докато говори. Ще я срещнеш в офиса ни в Благоевград. Даже малко ти завиждам (благородно, разбира се), че ще можеш да общуваш с нея по-често от мен. Ако все още не я познаваш, ще я оставя да ти се представи тук в нашите „8 въпроса“.

Представи се с 5 думи

Позитивна, всеотдайна, принципна, амбициозна и усмихната.

Колко пъти си участвала в WAT и къде си работила?

Участвала съм в програмата три пъти. Смених много различни позиции, но не и локацията – Cape Cod. За първи път заминах за Щатите през 2011 г. с оферта, осигурена от Orange, – за Stop and Shop в Harwich. Имах осигурена и  квартира. По-късно през лятото си купихме кола, тъй като придвижването с нея беше по-лесно. Успях да намеря втора работа в хотел, където бакшишите бяха добри. Втората година заминах отново с оферта от Orange, но този път за Star Market. Самият магазин се намира в по-оживено място и е доста по-лесно да се намери втора, трета и т.н. работа, както и квартира. Отново си купихме кола и още на втората седмица имах допълнителна работа. Работих в хотел като server и housekeeper. Работодателите ми, условията на работа и възнагражденията бяха чудесни. Те също останаха много доволни от мен, изпратиха ми оферта и през 2013 г. отпътувах за трети пореден път. Вече всичко ми беше познато. Намерих без проблем квартира и втора работа в ресторант Swan River Seafood в West Dennis като busser.

Kое е най-интересното място, което посети, и какво те впечатли най-много в САЩ?

По време на престоя си в САЩ имах възможност да посетя едни от най-желаните дестинации, а именно – Ню Йорк, Бостън, Лас Вегас, невероятния Гранд Каньон,  впечатляващ със своята красота и необятност. Маями пък се оказа много добро решение за почивка след няколкото месеца усилена работа. Чистите плажове, белият пясък и нощните клубове са достоен завършек на едно WAT преживяване. Впечатляващо е, че в която и част на Америка да отидеш, ще намериш добро отношение, приветливост, отзивчивост, чистота и подреденост – неща, все още чужди на нас, балканците.

Kак минаха първите ти работни дни при нас?

Първите ми работни дни бяха изпълнени с малко притеснение, тъй като „от другата страна” нещата излеждат доста по-различно. Получих много информация, но вече успявам да покажа наученото и на  практика.

Какво очакваш от работата си в Orange?

От работата си в Orange очаквам срещи с много млади и позитивни хора, на които да мога да помогна по възможно най-добрия начин. Сигурна съм, че ще придобия много положителен опит от работата с клиентите и колегите, като се надявам самата аз да бъда много полезна.

Какво обичаш да правиш през свободното си време?

Свободното си време обичам да прекарвам със семейството си, да пътувам или просто да си почивам, слушайки хубава музика.

Как се промени животът ти след участието ти в WAT?

Участието ми в програмата освен че ми даде възможност да помогна на мен и семейството ми финансово, да посетя едни от най-предпочитаните дестинации в света, да намеря нови приятели, ми даде шанс да опозная една нова култура, един различен начин на живот и мислене, които имат своите положителни и отрицателни страни. И не на последно място, отказът на виза при кандидатстването ми за пореден път този сезон може би се оказа съдбоносно за  мен и ми помогна да стана част от екипа на Orange. Всяко зло за добро! :)

Доста хора мислят, че участието в WAT е непостижимо. Какво би им казала?

Бих им казала, че ако отговарят на двете основни условия – да са студенти редовна форма на обучение и имат желание за разкриване на нови хоризонти, то вече са една крачка по-близо до целта. Следващата стъпка е да заповядат в офисите на Orange, където ние ще се погрижим приключението им да започне и премине по най-добрия възможен начин.

Тагове: , , , , , , ,