На гости в блога: Делян Дочев – Разказ от първо лице за University of Bath, UK

Образование в чужбина 2019/06/10

Бат е едно малко курортно градче, намиращо се на 15 минути път от Бирстъл с кола. Населението му е около 100 000 души, от които около 20 % са студенти. University of Bath се намира на източния край на града, на висок хълм.
20190603_133824-min

Кампусът

Кампусът на университета е с диаметър 15 минути ходене. На него са разположени както работилници, лаборатории, зали за лекции  и библиотеката, така и университетските квартири, които биват предоставяни на първокурсници. Също така има два супермаркета за по-мързеливите, които не искат да слизат до града =). Има редица ресторанти, някой скъпи, някойо евтини, с готвена храна, бургери, пица и т.н. Най- хубавото поляната около езерото, където стане ли повече от 15 градуса навън, става препълнена със студенти. Даже на кампуса си имаме и домашни любимци – патици.

Като отидох не очаквах да остана толкова впечатлен от университетската среда

Личи си, че се инвестират пари в образованието там. Уча авиоинженерство първа година – един от най-добрите курсове, които университета предлага – топ 5 в цялото Кралство. Залите за лекции са огромни – капацитет около 500 човека, модерни, чисти, приветливи. Лабораториите даже няма и да коментирам – нови машини за обработка, 3D принтери, всякакви джаджи, на които аз още не им знам приложението (говорим само за лабораториите във факултета по Mechanical Engineering). Лекторите са страхотни – отзивчиви, добри, професионалисти – няма как да не се сработиш с тях.

Защо избрах University of Bath?

Първо, за моята специалност са едни от най-добрите. Второ, учебния материал не е като в училище – някой си казва, че трябва това да се знае и това да се учи – напротив – множествените проучвания, които университета прави, връзките и договорите с големи фирми като Ролс Ройс им помага да си оформят програмата спрямо изискванията на големите работодатели. И финално, университетът е с изследователска насоченост, което се отразява и в многото интересни и разлчини проекти по дизайн.
Тагове: , , , , ,