adults-communication-cooperation-2422294

Чудесно! Вече си потвърдил своя прием в желаната програма и университет и сега ти предстоят следващите важни стъпки: настаняване, придвижване от вкъщи до новия ти дом, запознанства с много нови хора… С няколко думи – началото на едно вълнуващо приключение!

Трябва вече да си получил покана от твоя университет за събитието Welcome Week, за което ще ти разкажем повече в тази статия, тъй като това е „една от най-вълнуващите седмици“ в живота на студента, както често ни споделят.

Ще чуеш да наричат тази седмица по няколко различни начина: Introduction или Welcome Week, Orientation Program, Freshers’ Week, но не името е от значение. Важна е идеята и тя е университетът и неговите студентски организации да те поздравяват за добре дошъл и да ти подсигурят една седмица, пълна както със забавления и културни събития, така и с полезна информация, която ще ти е необходима за успешния старт като студент.

В Англия и Холандия, Welcome Week обикновено включва посрещане на студентите на летището; официално събитие с Президента на университета специално поканени гости; информативни срещи с различните отдели; разходки из кампуса и опознаване на града; спортни занимания, културни вечери и разнообразни, полезни и забавни други събития. Това е и времето, в което – свободен от лекции, домашна работа и учене, можеш да заформиш нови приятелства и да опознаеш твоя нов дом. Ето защо те съветваме да не изпускаш този шанс, а да побързаш да организираш своето пътуване към университета, за да пристигнеш навреме за Welcome Week и да стартираш подобаващо твоето ново приключение!

Не забравяй да се запознаеш с подробната програма, която университетът ще ти изпрати за Welcome Week, както и да се увериш, че можеш да се настаниш в квартирата или общежитието по това време. И най-вече – да се насладиш на всеки миг, за да си зареден за предстоящия първи семестър!

Автор: Венера Филева

Тагове: , , , , ,