Анелия Романова от Варна спечели iPad Mini

Work and Travel, За Orange, Пътувания 2014/10/21

Изключително щастливи сме да споделим, че нашата клиентка Анелия Романова от Варна спечели iPad Mini от спонсориращата си организация GeoVisions! Във вълнението си Анелия едва успя да промълви, че не може да повярва, защото за първи път печели каквото и да било! Честито, Анелия! Целият ни екип се радва заедно с теб на страхотната награда!

През изминалото лято GeoVisions всеки месец подаряваха iPad Mini на един от студентите, попълнил навреме своя Monthly Check In. Печелившият участник за месец септември е Анелия, която участваше за първи път в най-популярната програма за културен обмен Work and Travel. Тя избра да работи като спасител за нашия дългогодишен партньор High Sierra Pools. Освен съвестен служител на този работодател, Анелия бе и много отговорен участник в програмата. Спечеленият iPad Mini е нейната заслужена награда за своевременното изпълнение на всички задължения по програмата.

Помолихме Анелия да ни разкаже за своето Work and Travel лято, за пътешествията и срещите, за събраните истории и фотоспомени, за своите нови мечти. Тя вече се записа в Work and Travel 2015 и отново ще работи за High Sierra Pools. Пожелаваме й попътен вятър, успехи през учебната година, безинцидентен сезон на работното място и още безброй красиви емоции, спомени и пътешествия!

Анелия: „Work and Travel е възможност да опознаеш себе си и света. Възползвай се!“

Анелия: Work and Travel е възможност да опознаеш себе си и света. Възползвай се!

Казвам се Анелия Романова и бях спасител към High Sierra Pools в малкото градче Reston, VA. Записах се в програмата сама и в началото наистина имах големи притеснения, но след като се запознах със супервайзъра ми и мениджърката на басейна ми притесненията ми изчезнаха. Всички се отнасяха с голямо внимание към мен и когато имах проблеми, винаги ми предлагаха различни решения. Разбира се, мога да кажа същото за целия екип на High Sierra Pools. Във всяко отношение бяха точни и не съм изпитала никакви затруднения с тях, така че препоръчвам горещо High Sierra Pools като работодател. Специални благодарности и на Orange, които ме подготвиха за пътуването, срещнало ме с невероятни хора.

Както споменах, бях единствен спасител на малък басейн в жилищен комплекс. Като цяло лятото беше дъждовно и прекарах доста часове сама на басейна, но през останалото време беше супер. На басейна винаги се случваше нещо, дори да изглежда незначително отстрани погледнато, ако си отворен за живота и хората, това нещо винаги може да те накара да се усмихнеш в края на деня. Имах късмета да попадна в комплекс, в който всеки един човек успя да ме научи или вдъхнови за нещо. Бързо успях да се сприятеля с всички и към края на програмата американците започнаха да ме развеждат напред-назад и да ми покажат как живеят. Когато дойде време да пътувам из Щатите, ми се наложи да си търся подслон за дните между пътуванията ми и моите приятели от басейна веднага бяха готови да ми подадат ръка. Не ми беше лесно после да се сбогувам с тях, но поддържаме връзка.

Апартаментът, предоставен от работодателя ми, се намираше на 15 минути пеша от басейна ми. Всичко беше така, както ми беше казано още преди да замина. Нямам никакви оплаквания от настаняването, а и лично според мене, когато си на бригада, не ти трябва кой знае какъв апартамент, защото всичко интересно се случва извън него.

Втора работа не си търсих, тъй като сметнах, че и една ми е достатъчна.

С нетърпение очаквах септември, когато дойде време за моите пътешествия. Успях за две седмици и половина да посетя Маями, Ню Йорк и се качих на седемдневен круиз в Източни Кариби. Цялото това приключение го направих самичка и не съжалявам. Просто така се получи, че със съквартирантите имахме различни планове за свободното ни време. Може да звучи плашещо, но си заслужава. Успях да се запозная с най-различни хора от цял свят и намерих нови приятели, които вече ми липсват. Всяко едно място, което посетих, е уникално по себе си, и трябва да се посети, за да се усети наистина. Но любимата ми част е круизът. Плажовете на Карибите са уникални и страшно красиви.  А да яздиш кон на някой от тези плажове е невероятно.

За тези 4 месеца успях да опозная Щатите, опитах от американския начин на живеене, срещнах се с хора от цял свят. Всеки успя да остави частица от себе си в мен, както и аз оставих част от мен в тях. Нямам търпение да се завърна отново и да видя моите приятели, както и да опитам нови неща. Америка е пълна с възможности и няма как човек да остане разочарован!

Тагове: , , , , , , , , , , , ,