Бърза разходка из Филаделфия и Атлантик сити

Work and Travel, Пътуване след WAT, Пътувания 2013/09/12

Ето че наближава и моментът в твоето Work and Travel лято, в който е време да започнеш да планираш бъдещите си пътувания в дебрите на американската култура. В следващите редове се надявам да намериш полезна информация за своите пътешествия от първа ръка. На теб оставяме да избереш начина, по който да ги осъществиш –  с пакетна екскурзия или индивидуално пътуване.


Започвам с Филаделфия – предпочитана дестинация от много студенти. Градът може да те заплени с великолепната си архитектура, включваща богато разнообразие от стилове. Една от забележителностите, които задължително трябва да посетиш, е Philadelphia Museum of Art. Може би един цял ден няма да ти стигне да разгледаш експозициите в музея, а повярвай ми, разнообразието е голямо. Препоръчвам ти на влизане да се снабдиш с Visitors guide, който може да те упъти към различните зали. Хубавото е, че в момента, в който се почувстваш уморен, можеш да изпиеш чаша топло кафе в coffee shop-а, придружено с топъл бейгъл. Цената на билета е около 20 долара. Не забравяй да използваш студентска отстъпка, като покажеш визата си.

72-те стъпала пред входа на музея са известни още като „Стъпките на Роки”. Статуя на Роки е била поставена на най-високата точка на стъпалата при заснемането на филма „Роки 3”, а в момента е разположена в непосредствена близост до музея от дясно, където можеш да се снимаш с героя Роки Балбоа, любимец на не едно поколение.

След като си заснел срещата си с Роки, имаш възможност да видиш изящната скулптура Aero Memorial. Това е голяма бронзова сфера, олицетворяваща Рая и небесата, със сложно вплетени зодиакални знаци в нея. Монументът е създаден в памет на пилотите, загинали през Първата световна война.

Разходката ти може да продължи в Academy of Natural Sciences of Drexel University, на чиито 4 етажа можеш да се запознаеш с богата история, да видиш напълно възстановен един от най-големите хищници, живели някога – Тиранозавър Рекс, фосили на изчезнали вече видове, както и колекция от различни пеперуди от Кения, Коста Рика и др. Билетът струва около 16 долара.

Love Statue, или по-известен като „Парка на любовта“, ти предлагам да е мястото, където да отмориш и да се разхладиш от високите температури на Филаделфия, а защо не и да направиш някоя снимка за нас ;-). Списък с всички забележителности във Филаделфия можеш да откриеш тук .

Атлантик сити – или още Лас Вегас на източното крайбрежие – е известен с множеството си хотели, казина и нестихващ нощен живот. Годишно градът приема над 30 хиляди туристи и ти може да си един от тях. Тук имаш възможност да посетиш едни от най-големите и известни вериги хотели и казина в цяла Америка, като Trump Taj Mahal, Caesars Palace и др. За тези, които са успели да заделят някой долар през сезона, Атлантик сити предлага голямо разнообразие от магазини. Сред тях са Tiffany&Co, Burberry, Hugo Boss, а можеш да пробваш и късмета си в някоя от игрите, предлагани в казината. Имай предвид, че по-голямата част от забавленията тук са достъпни само за навършилите 21 години.
Градът е известен със своята крайбрежна улица Boardwalk, на която са отворили врати както различни заведения за хранене и напитки, така и чудесни малки магазинчета за сувенири. Там можеш да опиташ и популярното Salt Water Taffy.
По време на разходката си не пропускай да посетиш известната верига Rain Forest Café. Интериорът ще те накара да се почувстваш така, сякаш си на обиколка в джунглата сред лиани и диви животни, а огромните аквариуми с екзотични видове риби само допринасят за самобитната обстановка. Там можеш да се насладиш на добре поднесена и вкусна храна, както и да се развихриш в Gift shop-а накрая. Същото важи и за толкова популярното Hard Rock Café с неповторимата си атмосфера и артефакти на известни изпълнители.
В Атлантик сити се намира и музеят Ripley’s Believe it or not, който е част от верига с локации по цял свят. Ще бъдеш изненадан от нещата, които можеш да видиш там. Не, няма да ти ги издадем – отиди лично, наистина не е за изпускане. Входът е на стойност около 40 долара.
С различните събития в Атлантик сити и района можеш да се запознаеш тук. Ако си късметлия или просто планираш добре, е възможно посещението ти в града да съвпадне с шоуто на някоя голяма звезда – а може да се окаже и някой твой любимец.
Тагове: , , , , , ,