Немски като на филм

Езикови ваканции 2012/10/03

Има едно училище, на което сигурно му е много скучно на върха, след като за 5-ти път печели престижната награда STM Award за най-добро немско училище в света – did deutsch institut.

Всяка година в първия уикенд на септември в Лондон се провежда конференцията Alphe UK, на която освен излизането на най-новите тенденции в образованието и езиковите пътувания, се раздават и езиковите награди на водещите езикови школи по света, разпределени по категории.

Ние обичаме да изпращаме клиентите си в клоновете на did deutsch в Берлин, Хамбург, Мюнхен, Франкфурт, Аугсбург, Нюрнберг, Кьолн, Хинтерзее, Хьохст и Ашафенбург, за да сме спокойни, че те ще получат най-доброто обучение, най-голямото внимание и най-индивидуалния подход.

Затова, вярвам, ще разбереш нашия ентусиазъм към факта, че през следващата година още два центъра на did deutsch institut ще отворят врати в две нови, меко казано, интересни дестинации – Потсдам и Виена.

Ние харесваме факта, че винаги може да си вземеш S-Bahn от Berlin Hauptbahnhof и след 38 минути да се озовеш в уютния аристократичен Потсдам, в който почти половината население се състои от студенти, има средновековни замъци и паркове, които ти отмъкват дъха, а най-старото филмово студио в света и най-голямо за Германия – Babelsberg, пак е там.

Същото е вдъхнало живот на филми като Inglourious BastErds на Тарантино; The Pianist с Ейдриън Броуди, а също и The Ghostwriter отново на Роман Полански; The Reader с голямата Кейт Уинслет; Flame and Citron с Туре Линдхард; най-чудесния Das Leben der Anderen и разбира се, мащабния Cloud Atlas, за когото тепърва ще чуваш много неща.

В Потсдам немски ще учат ученици на възраст от 12 – 16 години през летните месеци от края на юни до края на август. Ще отсядат в гостоприемни немски семейства, които имат много неща да споделят с тях.

Другата нова дестинация е Виена. Тази Виена, която още в началото на XX-ти век наброява повече от 2 милиона жители – Виена на Климт, на Хундертвасер, на стотиците най-уютни кафе-книжарници, на цветните алеи и тортата Сахер.

В Австрийската столица немски ще овладяват ученици на възраст от 14 – 17 години, настанени в училищна резиденция. Те ще имат най-амбициозната развлекателна програма, планираща приключения за всеки един следобед от юни до септември.

Тагове: , , , , , , ,