Език се учи на място. Личният опит на Orange консултантите

Езикови ваканции, Пътувания 2015/05/25

„Език се учи на място“ не е рекламна фраза, а кауза, зад която стоят много работа, проучване, срещи – и много лични посещения. Партнираме си с водещи европейски езикови школи и знаем колко важно е очакванията на клиентите, които искат да учат език в чужбина, да бъдат надминати – както по отношение на езиковата подготовка, така и на настаняването, училището, преподавателите, резултатността, културния опит и новите познанства. Затова нашите консултанти пътуват и лично посещават школите на партньорите ни. Днес ще ви срещнем с нашата Слави (Славина Драгнева) и ще я помолим да сподели собствените си впечатления.

Let’s get together and talk.

Sprachcaffe partners with Orange

Orange: От колко време се занимаваш с консултантски услуги и организиране на езикови ваканции в чужбина?
Слави: 7 години, които изминаха неусетно!

Orange: Посещавала ли си част от училищата, с които Orange работи? Какви са впечатленията ти?
Слави: Беше ми дадена уникалната възможност да посетя две от водещите училища, с които Orange си партнира. Най-важното от нещата, които видях, усетих и разбрах там беше, че инвестират огромни ресурси, средства и усилия в това да изпълнят със смисъл фразата „език се учи на място“. Цялата си енергия насочват към пълноценното реализиране както на добре познатите ни предимства на езиковите ваканции като пълно потапяне в новата култура, използване на езика ежедневно и създаване на нови приятелства, до така вълнуващата и събуждаща пеперуди в стомаха идея за пътувания до непознати места и обогатяване на житейския опит. Посланието, което отправят, е, че е много по-ценно да излезем от зоната си на комфорт, да отправим поглед към света и да разгърнем потенциала си.

Orange: Какви според теб са непознатите или малко обсъждани предимства на езиковите ваканции в чужбина?
Слави: Смятам, че към днешна дата няма тайни и непознати предимства на езиковите ваканции в чужбина, интересът към които нараства все повече с всяка изминала година. Знам, че потребността да се изучава език в естествената му среда е напълно осъзната, не само заради разрастващата се популярност на тези програми. Но преди всичко заради вътрешните човешки инстинкти за това кое е правилно и кое не. Не просто да надникнеш, а да се потопиш в нова и непозната или полупозната култура; да почувсташ удовлетворение от пълноценна комуникация с местните хора; да се развиеш не само по отношение на езиковите си умения, а и в чисто житейски план. Това е безценно!

Orange: Разкажи ни интересна история от своя опит или от контактите си с езиковите школи?
Слави: Сещам се за нещо много мило при посещението ми на едно от семействата-домакини в Сейнт Джулианс в Малта. Докато домакините ни развеждаха из прекрасния им дом, случайно видях сувенир, на който гордо се открояваше надписът „България“. Естествено споделих на домакините, че и аз съм от България, а те от своя страна ми разказаха за прекрасни моменти, които са имали с български изключително интелигентни, любопитни и отворени към света ученици, и с които са имали честта да се запознаят и дори да станат приятели. А това е най-истинското и безценно предимство на езиковите ваканции.

Study English in Malta with Orange

Orange: Доста хора мислят, че езиковите ваканции в чужбина са непостижими. Какво би им казала?
Слави: Аз мисля, че това е непостижимо нещо, което може и трябва да се постигне! Непостижимите неща са само в представите ни.

Orange: Кой език иска да учи Слави, защо и къде?
Слави: Аз обожавам да изучавам чужди езици. Четири съм учила по-обстойно досега. Продължавам да уча (в момента се опознаваме със Schwyzerdütsch например :)). Знам обаче, че страстта ми към езиците скоро ще ме отведе към източните, например японски. И тъй като нищо не е случайно, бих искала да споделя, че по време на курса ми по немски в Цюрих, който имах възможност да посетя, един от преподавателите ми беше прекарал дълги години в Токио. Именно той ми даде и първи урок по японски, покавайки ми как да изпиша правилно Токио. Ето и моя опит, собственоръчно изписана японската столица на официален японски:

 

Language courses Japanese

 

Orange: Какво ни остава да добавим?! Let’s get together and talk!

Тагове: , , , ,