20 минути: Берлин – Буенос Айрес и обратно

Езикови ваканции 2012/06/07

Беше едва 9:20 сутринта, когато звънецът удари. Деликатно, не като в училище. А аз вече се бях разходила надлъж и нашир из цяла Испания и Швейцария. В мислите си. Време за нова среща с Dr. Utz Frederico Hoeser от Academia Buenos Aires / Academia Uruguay. Нова среща – нов континент.

Крачех и се чудех дали съм поискала тази среща заради всички вас, приключенски настроени клиенти, които биха учили Испански или доброволствали в Аржентина и Уругвай, защото Испания им е прекалено близка и позната. Или за себе си, за да се напия с цветни истории от Буенос Айрес и Монтевидео на Едуардо Галеано, което не е шумен булевард в София.

Една от най-престижните образователни конференции –  ICEF Berlin свързва всяка година Езикови училища и университети от цял свят с образователни агенции като нашата, които вярват, че език се учи истински в естествена среда. За 3 дни в Берлин през ноември имаме възможност да сверим часовниците си със стотици престижни езикови организции от цял свят и научим за новите разнообразни езикови програми, които ще можем да ви предложим през идния сезон.

Ще ви спестя всички подробности, които научих за сериозното обучение, което предлага Academia Buenos Aires и грижите, които полагат всички в Аржентинската столица, за да не скучаете вие. Надявам се всеки да го види сам за себе си. Но ще ви науча на една хитринка: 4 седмици!

4 седмици е оптималната продължителност на испанска езикова програма в Аржентина или Уругвай, при която като теглите чертата, разходите за по-далечното пътуване се изравняват със сумата, която бихте отделили за едномесечна езикова ваканция в Мадрид или в Барселона. Отдайте го на другата валута, по-ниския стандарт на живот, горещи жители, хубаво вино и танго.

Това сподели Dr. Utz Frederico Hoeser от Academia Buenos Aires / Academia Uruguay, а последвалите калкулации го потвърдиха.

Зарадвах се на задалата се дълга кафе пауза. Имах цели 30 минути да се откъсна от ледените гледки на Перито Морено, прекося обратно Патагония и се озова в Сао Пауло точно на време, където в 10:10 ме очакваше г-ца Marcia Camisa от Fast Forward Language Institute Brazil.

Тагове: , , ,