Как да разнообразиш студентската си бригада в Wyoming

Work and Travel, Пътуване след WAT 2015/06/26

Преполовил си студентската си бригада и вече си свикнал с работата, остава ти свободно време – сега е моментът да се възползваш от него, като го запълниш с преоткриване на обкръжаващата те природа. Намираш се в страната на безграничните възможности, красивият щат Уайоминг. Това е мястото в Америка, където ще намериш индианци, каубои и безброй много природни забележителности като национални паркове, монументи, прекрасни места за риболов, термални извори и други. Ако си любител на природата – тук е точно за теб.

 

 

По-долу ще те запознаем с част от тях, които са най-впечатляващите и ще се радваме, ако след това споделиш с нас какво си видял. Това е официалният уебсайт, където може да намериш подробна информация за висчко.

  • Yellowstone National Park – един от най-удивителните национални паркове, които същестуват. Уникален с това, че е разположен върху вулканичен терен, който допринася за красивите и неповторими водопади и тюркоазени езера.

 

  • Grand Teton National Park – Намира се само на 16 км. от Yellowstone National Park и National Forest, заедно образуват Great Yellowstone Ecosystem – една от най-големите непокътнати екосистеми в света.

 

  • Devil’s Tower National Monument – това е една от емблемите на Уайоминг. Зареди този монумент туристи от всички краища на света са посетили щата. В посетителският център може да проследите формирането му.

 

  • Flaming Gorge National Recreation Area – Най-доброто място за риболов в Америка. Може да си уловите пъстърва целогодишно.
  • Hot Springs State Park, Thermopolis – Минералните горещи термални извори текат през терасите на реката Bighorn. Много местни и туристи редовно посещават термалната баня, където температурата на водата е 40°С

 

  • Bighorn Canyon National Recreation Area – Разкошен пейзаж, обхващащ отвестни скали, които се издигат на 1000 фута височина покрай синята река Bighorn. Ако обичаш да се забавляваш на открито – риболов, разходка с лодка, къмпинг и Hiking – тук няма да ти е скучно.

Wyoming-work-and-travel-Hot-Springs-State-Park-big-horn-canyon

Освен природни забележителности може да посетиш и исторически такива. Едни от най-интересните музеи в района са:

  • Geological Museum (University of Wyoming) – Laramie – Разгледай някои от най-невероятните вкаменелости и динозаври, внушителността им ще те отведе обратно в праисторическата епоха. 75 метровият скелет на Бронтозавър помага за това.

Wyoming-work-and-travel-museum

  • Cheyenne Frontier Days Old West Museum е мястото, в което ще видиш наследството на Дивия Запад отблизо. Събрани са най-интригуващите артефакти, включително богата колекция от каляски.

Освен да се насладиш на удивителната красота на националните паркове, можеш да станеш и част от усилията по запазването ѝ. Свържи се с National Park Service, избери щата или националният парк, който те интересува, за да получиш допълнителна информация.

 

Тагове: , , , ,