Как да стигнеш до Арнолдс Парк, Айова

Work and Travel 2016/05/03

Айова е незаслужено пренебрегвана дестинация сред участниците в студентски бригади – може би защото изглежда насред празни царевични ниви, твърде далече от големи, пъстри и шумни мегаполиси. Уверявам те, че това впечатление е измамно. Езерото Okoboji е магнит за туристи, а в град Арнолдс Парк се намира и чудесен увеселителен парк, който за поредно лято осигурява работа и квартира на множество студенти. Ако ти си сред тези щастливци, сигурно вече си задаваш въпроса как ще стигнеш дотам. Затова следващите редове са за теб.

Най-близките международни летища до Арнолдс Парк, Айова са:

  • Минеаполис (MSP) е на 300 км от Арнолдс Парк
  • Де Мойн (Des Moines (DMS) отстои на 320 км от Арнолдс Парк
  • Чикаго (ORD) е на 760 км от Арнолдс Парк

От Минеаполис до Арнолдс Парк

Безпорно, международното летище в Минеаполис „Сейнт Пол“ е най-предпочитано сред тези, които са избрали Арнолдс Парк за свой дом по време на WAT лятото си. Летището разполага с два терминала, като придвижването между тях е достъпно с влак. Линията работи 24 часа в денонощието и е безплатна.

След като кацнеш и вземеш багажа си, трябва да се насочиш към Transit Center. То е отправна точка за напускане територията на летището. Подобно на много други аерогари, MSP се обслужва от разнообразен транспорт, с който лесно ще се придвижиш до желаната от теб точка в града.

Основният транспортен оператор в Минеаполис е Metro Transit. Разписанието на влаковете и автобусите им е удобно, а тарифите достъпни. Можеш да се възползваш от Day Pass – еднодневна карта за неограничен брой пътувания на цена от $6.00.

Влакчетата LightRale спират на двата терминала на летището и имат връзка с 17 други дестинации. Движат се на всеки 10 минути в пиковите часове и на 10-15 минути в късните часове. Билети се продават на обособените технически устройва на железопътните спирки, като тарифите за възрастни са по $2.25 в час пик и $1.75 през останалите часове от денонощието. С линиите Metro Blue Line и Metro Green Line ще стигнеш до центъра на града, откъдето има удобни транспортни връзки. Съветвам те да разгледаш разписанието на влаковете предварително.

От Терминал 1 на летището до центъра на града пътува и автобус, опериран от Metro Transit. Информация за автобусния транспорт можеш да получиш денонощно на тел. 612-373-3333, както и на интернет страницата на Metro Transit.

Автобусът с надпис „Free Ride” осигурява безплатен транспорт до северната част на Минеаполис и Washington Avenue.

Можеш да се довериш и на услугите на местните маршрутки и таксита, за да стигнеш до крайната си дестинация в Минеаполис. Можеш да направиш резервация предварително или на място.

Обобщена информация за придвижване на територията на летището и извън него е достъпна в приложения онлайн гид.

Ако твоят WAT работодател е Historic Arnolds Park, ще получиш допълнителна информация от него относно посрещането ти – той ще те очаква на летището в Минеаполис, Минесота.

Historic Arnolds Park 3

Ако обаче посрещането ти на летището не е осигурено от работодателя ти, то предпочитаният начин за придвижване до Арнолдс Парк е следният:

  • Железопътната линия Blue Line ще те отведе от летището в Минеаполис до избраната от теб автобусна спирка. В близост до летището спират автобусите на следните компании: Greyhound (спира на 950 Hawthorne Ave, Minneapolis, MN) и Jefferson Lines (спира на 2100 E 26th St, Minneapolis, MN).
  • Хващаш автобус на горепосочените компании до Джаксън, Минесота. Продължителността на пътуването е между 3 и 5 часа, а цената на билета вариара от $25 до $70 в зависимост от избрания ден. Билет може да се закупи онлайн или на място.
  • Такси от Джаксън, Минесота до Арнолдс Парк, Айова – разстоянието между двата града е 20 мили или приблизително 40 км. Местните превозвачи са проверени от нашите дългогодишни клиенти, които избират да прекарат Work and Travel лятото си в Арнолдс Парк. Те препоръчват услугите на Boji Rides и From A to B .

От Чикаго

В случай че си избрал полет до Чикаго, имаш избор между:

  • Допълнителен самолетен билет до Минеаполис (MSP);
  • Автобус от Чикаго, Илинойс до Минеаполис или Джаксън, Минесота. Пътят е продължителен и варира между 8 и 10 часа, но цената е достъпна.

Historic Arnolds Park

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

Тагове: , , , , , ,