Как да стигнеш до Бахамите и да не пропуснеш Бермудите

Work and Travel, За Orange, Пътуване след WAT, Пътувания 2013/09/02

„Къде да пътувам след края на WAT програмата си?“ е доста често задаван въпрос. Е, отговорите безспорно са много, но знам, че мнозина се вълнуват от темата „круиз“. Това е една невероятна възможност да изживееш екзотичните си мечти и да посетиш места като Бахамите, Бермудите, Хаваите и други. Ще ти разкажа как да стигнеш до Бахамите и какво да направиш, за да можеш да видиш и Бермудите.

Всяко начало започва от Miami…

На круизен кораб до Бахамите можеш да се качиш от няколко големи пристанища в САЩ: Бостън, Ню Йорк и Маями. Тези градове са космополитни и разнообразни. Всеки притежава различна красота и предлага голям избор от забавления. Ще разкажа за Маями, защото личното ми преживяване започна оттам.

Качването на круизен кораб от този град е чудесна възможност да го разгледаш, да усетиш неговата екзотика и след това да поемеш  по пътя към мечтаната WAT почивка. Най-голямото летище в Маями е Miami International Airport. Полети до там изпълняват почти всички авиолинии от почти всички точки на света. Полезна информация за трансфера  от летището до различните точки на града можеш да намериш ето тук. Безспорно една от най-красивите части на курорта е Маями Бийч – бели пясъци, кокосови палми, безброй ресторанти, лъскави магазини и тълпи от туристи. След като си се заредил с магнетизма на града, е време да поемеш към Port Miami.  Няколко круизни компании предлагат да се погрижат за твоето пътешествие  – Carnival Cruise Line, Disney Cruise Line, Royal Caribbean. Цените започват от $ 189 и продължават нагоре в зависимост от продължителността на круиза, разположението на каютите и включените услуги. Дестинациите, които можеш да посетиш, са безброй – от Бахамските острови Коко Кай, Халф Муун Кей, Насал до Мексико, Ямайка, Куба, та дори и Пуерто Рико. Круизните кораби разполагат с басейни, ресторанти, кафенета, салони за красота, туристическо бюро, най-различни целодневни програми и още много други. Важно е да знаеш, че като WAT участник е необходимо да предупредиш спонсориращата си организация за пътуването ти извън САЩ. Не забравяй също, че подобна екзотична авантюра можеш да осъществиш само в рамките на валидността на американската ти виза.

Моята мечтана почивка започна от Халф Муун Кей, премина през остров Сейнт Томас и завърши в Сан Хуан.

Half Moon Cay

Малкият Сан Салвадор, известен още като „Half Moon Cay“, e  един от 700-те острова, които формират Бахамския архипелаг. Това е едно невероятно място, където изгревите и залезите са именно тези от пощенските картички. Палми, екзотични цветя, кристално чиста вода и безоблачно небе те очакват там! Можеш да се гмуркаш, да плуваш или просто да лежиш под слънцето.

Saint Thomas

Част от американските Вирджински острови, Сейнт Томас запленява с лазурно синя вода и галещо нежен бял пясък. Това е място, където игуаните са най-добрите приятели на местните жители и една от най-големите атракции за туристите. На острова кокетно съжителстват малки цветни къщички и огромни луксозни имения. Тук воланът на автомобилите е от дясно, а движението – от ляво, подобно на тези в Обединеното кралство.

San Juan, Puerto Rico

Не по-малко запленяващ е и остров Пуерто Рико със столица Сан Хуан. Тук можеш да се насладиш на горещи танци и страхотни коктейли – Mojito, Cuba Libre, Daiquri, – но само ако си навършил 21 години. Пуерто Рико и неговата самобитна култура са смесица от нови течения и любопитна история.  Препоръчвам ти да разгледаш Old San Juan и крепоста El Morro. След това се отбий до фабриката на Bacardi Rum. Разходи се по улиците на града, така напомнящи за екзотична Испания. Гледките са прекрасни, храната – невероятна, а спомените незабравими.

Bermudas

В заглавието на статията споменах и Бермудите. Е, не мога да ти разкажа нищо за тях, защото – за съжаление – нямах късмета да се разходя из бермудските улици. Прекарах 7 дни на круизния кораб близо до брега, защото не знаех, че трябва да имам отделна виза. Затова, ако си решил да ходиш до Бермудите, трябва да го направиш в периода на валидност на американската ти виза и предварително да кандидатстваш за виза за Бермудите. Подробности за това можеш да откриеш ето тук.

За финал искам да те уверя, че пътуването след края на WAT е едно от най-вълнуващите преживявания и те съветвам да не пропускаш тази възможност. Забавлявай се, пътувайки, и не забравяй да споделиш тези емоции с Orange.