Как да стигнеш до Denali, Alaska

Work and Travel, Пътувания 2016/04/18

Ето че дойде моментът! Куфарът ти е готов, самолетният билет и паспортът стоят и чакат да дойде време да се качиш на самолета. Но когато пристигнеш на летището в Анкъридж, накъде? Къде да отидеш да пренощуваш? Как да стигнеш до Денали? Как да намериш работодателя си?

Denali-park-alaska

Как да стигнеш до Denali, Alaska

Предварителна информация

Преди всичко е много важно да знаеш, че в работната ти оферта има Arrival Information, която задължително трябва да прочетеш внимателно. В нея освен че пише до кое летище трябва да летиш, за да ти е най-удобно, има и подробности за най-близките спирки на автобуси и влакове. Също така си получил имейл от работодателя си с информация как да стигнеш до него, какви необходими дрехи да носиш, както и варианти за хотели за нощувки в града, където ще кацнеш.

Много е важно да уведомиш работодателя си за датата и часа, в които се очаква да пристигнеш, за да може той да е подготвен да те настани в квартирата, в която ще живееш през следващите 4 месеца.

Резервиране на хотел в Анкъридж

След като вече имаш самолетен билет и знаеш в колко часа ще пристигнеш в Анкъридж, трябва да си запазиш хотел. Ще ти се наложи да останеш в града 1 или 2 дни заради кандидатстването за социално-осигурителен номер и графика за транспорт до Денали.

Съветвам те да си направиш хотелска резервация поне една седмица преди да пристигнеш. В града има много опции за настаняване, но най-изгодно е да нощуваш в хотелите, които работодателят ти споменава в имейлите си с предварителна информация. Цената за нощувка е средно около $30. Студентите най-често нощуват в Bent Prop InnMillennium Hotel и Spenard Hostel International.

Кандидатстване за социално-осигурителен номер

Напомям ти, че трябва да кандидатстваш за Social Security Number в Анкъридж, тъй като в Денали няма офис на Social Security Administration. Адресът на социално-осигурителната администрация в Анкъридж е:

Room A11, 222 W 8th Avenue, Anchorage, AK 99513

Телефон: 1-866-772-3081

Работно време: понеделник, вторник, четвъртък и петък от 9:00 до 16:00 часа; сряда от 9:00 до 12:00 часа

 

Транспорт до Денали

В имейлите с предварителна информация от работодателя обикновено има опции за придвижване от Анкъридж до Денали. Нерядко работодателите в Денали осигуряват безплатен транспорт на определени дати. Ако обаче те не съвпадат с деня на твоето пътуване, можеш да се възползваш от следните фирми, които предлагат транспортни услуги:

  • в периода 21 април – 30 септември има автобус, който тръгва в 7:00 часа от Анкъридж. Повече информация можеш да намериш на адрес www.alaskashuttle.com. Цената на билета е $75.
  • в периода 16 май – 15 септември има и автобус, който тръгва от Анкъридж в 15:00 часа. Повече информация можеш да намериш на адрес www.alaskacoach.com.

 

Какво да вземеш със себе си в Denali, Alaska

  • Паспорт, виза, формуляр DS-2019, Orange WATаGuide 2016, медицинска застраховка, работна оферта, друг документ за самоличност (лична карта, шофьорска книжка).
  • Работни дрехи, съобразени с изискванията на работодателя.
  • Дрехи за всякакво време. Климатът в Денали е променлив.
  • Лекарства! Купуването на лекарства и антибиотици (различни от сироп за кашлица, витамини, обезболяващи и таблетки за гърло) е невъзможно без рецепта от лекар.

Не забравяй, че е важно да проучиш къде отиваш и как да се придвижиш до работодателя си предварително, за да не останеш неприятно изненадан.

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

Тагове: , , , , , , , , ,