Как да стигнеш до Lake Tahoe, Nevada

Work and Travel, Пътувания 2016/05/21

Имаш вече виза, купил си самолетен билет, подготвил си списък какво да сложиш в новия куфар, явяваш се на последните изпити – пуши ти главата от напрежение и безкрайни задачи и чакаш с нетърпение да отлетиш, за да си починеш от разнопосочните ангажименти. Звучи ли ти много познато? На мен да. Всички сме минали по този път. И пак от опит знам, че човек нерядко в последния момент се сеща да провери какво точно да прави, след като кацне на летището, и как да се придвижи до работодателя си. Затова, ако ти предстои да прекараш 4 незабравими месеца на езерото Тахо, следващите редове са за теб.

Lake-Tahoe-Hyatt-Regency-Resort-pool

Как да стигнеш до Incline Village, Nevada

Най-близкото летище е в град Рино, щат Невада – Reno/Tahoe International Airport (RNO). От него до Incline Village се стига за около 40 минути. Полетът до Рино обаче е по-скъп, затова повечето студенти предпочитат да летят до Сан Франциско (San Francisco International Airport).

Директен автобус от Сан Франциско до Incline Village няма – необходимо е прекачване в град Рино (щат Невада). Ще разделим пътуването на следните отсечки: от летището в Сан Франциско до местната автогара; от автогарата до град Рино; от Рино до Incline Village.

  • От летището в Сан Франциско до Greyhound Bus Terminal можеш да стигнеш с градски транспорт (метро), такси или shuttle.

Ако избереш да се придвижиш с местното метро, трябва да знаеш, че то минава на всеки 15 минути и билетчето струва $8.95. Адресът на автогарата на Greyhound е 200 Folsom street. Метростанцията, на която трябва да слезеш, е Embarcadero Station. Автогарата е на три пресечки разстояние от нея.

Таксито от летището в Сан Франциско до Greyhound Bus Terminal ще ти струва около $58 и ще стигнеш за приблизително 20 минути, ако няма трафик.

Третата опция е SuperShuttle shared-ride vans. Придвижването с този shuttle отнема около 45 минути, защото той тръгва само когато се съберат достатъчно хора, за да го запълнят. Билетчето е на цена $20.

  • От Greyhound Bus Terminal трябва да се качиш на автобус до Рино. След около 5 часа ще пристигнеш на летището в Рино. Билетът струва около $15, като цената може да варира в зависимост от броя свободни места, дневните промоции и др. По направление Сан Франциско – Рино пътуват 6 автобуса дневно. Можеш да провериш разписанието им и дори да си купиш билет предварително на тази интернет страница.
  • От летището в Рино трябва да хванеш shuttle, който за 40 минути ще те откара в Hyatt Regency Lake Tahoe. Цената на билета е $49. За да си направиш резервация или за допълнителна информация виж техния сайт. В Hyatt Regency Lake Tahoe ще те посрещнат и ще те упътят до квартирата, която си си наел.

Hyatt-Regency-Lake-Tahoe-Resort-Spa-and-Casino

Какво трябва да знаеш за Incline Village, Nevada

Incline Village е малко курортно градче на границата между щатите Невада и Калифорния, намиращо се на северния бряг на езерото Тахо. Най-близките големи градове са Рино и Сан Франциско.

Броят на постоянното население на Incline Village е 8 777 души. Температурите през зимата са много ниски, а през лятото са около 22 C, като през месеците юли и август достигат до 26 C.

В Incline Village се намира основният кампус на колежа Sierra Nevada. В градчето има няколко бара, пъбове, ресторанти, един магазин за хранителни стоки, малко кино и боулинг зала. Не очаквай дискотеки на това място. През лятото тук идват много чуждестранни студенти, така че ще имаш възможността да се запознаеш с младежи от всички краища на света. Крайбрежието на езерото Тахо предлага разнообразие от занимания на открито като плуване, катерене, каране на кану или лодка.

Повече информация за Incline Village и за възможностите за добро прекарване на свободното време можеш да намериш на тази интернет страница.

Lake-Tahoe-Hyatt-Regency-Resort-sunset

Какво да вземеш със себе си в Incline Village, Nevada

  • Достатъчно джобни пари, защото районът е доста скъп и може да ти се наложи при пристигането си да платиш депозит за квартира в размер на $400-600.
  • Топли дрехи и удобни обувки. В края на лятото може да стане доста студено, така че бъди подготвен.
  • Лекарства. Ако имаш алергии или се нуждаеш от специални лекарства, е хубаво да си ги набавиш още от България, защото намирането им в Incline Village може да е по-скъпо и трудно.
  • Бански и слънцезащитен крем, тъй като районът предлага много плажове, на които можеш да се насладиш.
  • Паспорт, DS-2019 и всички други важни документи за твоето пътуване.
  • Преходници от български към американски контакти.
  • Фотоапарат, с който да запечаташ всички незабравими моменти от твоето уникално WAT лято ;).

Пиши ни как си, забавлявай се, трупай опит, споделяй снимки и не забравяй, че винаги можеш да разчиташ на нас. Надниквай често и в нашия WATaGuide – за твое удобство събрахме на едно място всичко най-важно за твоята студентска бригада.

Тагове: , , , , , ,