Мини екскурзия Лос Анджелис – Лас Вегас – Големият Каньон

Work and Travel, Пътуване след WAT 2013/08/27

Мини екскурзия Лос Анджелис – Лас Вегас – Големият Каньон, с автобус. Информация за подобни екскурзии и за евтини двупосочни самолетни билети намерихме тук. Харесахме си организирана екскурзия, за да сме спокойни, че няма да изпуснем нищо и ще видим всяка забележителност.

Тъй като се намирахме в Бостън, трябваше да прелетим до Лос Анджелис. Благополучно пристигнали на летището в Лос Анджелис, започнахме екскурзията по земя, с автобус. От летището агенцията ни бе организирала превоз с автобус до хотела ни. Кварталът, в който се намирахме, беше близо до центъра (Downtown). Не губихме повече време, взехме такси и решихме да се разходим и да го обиколим пеша целия. Оказа се, че L.A. (Los Angeles) е доста различен град от другите в САЩ. Той се състои от много малки квартали, които са свързани с огромни магистрали. Няма начин пеша да стигнеш от един квартал до друг. Инфраструктурата на метрополиса не е много добре организирана, няма удобен и редовен градски транспорт. Тогава разбрах защо бензинът в САЩ е толкова евтин. Без кола не можеш да се оправиш. Разглеждайки града сред новопостроените небостъргачи тук-там се подаваха изключително красиви стари сгради, които все пак успяваха да покажат историята си. Попаднахме на снимачна площадка близо до ул. Бродуей, видяхме съблекалните и гримьорните на актьорите. Влязохме даже в кадър, заради което ни се поскараха, тъй като се налагаше да снимат сцената повторно :)

Имаше много шадравани и малки скулптури из улиците, някой от тях без дори да са надписани. Бевърли Хилс, разбира се, не е за изпускане. Разходката из най-скъпите улици в L.A. си има своята завладяваща тръпка. Музеят на Мадам Тюсо, алеята на славата с всички звезди по нея, отпечатъци на ръце и стъпала на известни личности. Трябва да се види и хотелът, в който Мерилин Монро е водела любовниците си :) В L.A. можеш да видиш улици, по които е забранено да се ходи пеша, освен ако не живееш в някоя от сградите. Ще усетиш атмосферата на богатите, дори само от подминаващите те лъскави коли. За следващия ден имахме програма – разходка до Universal Studio и плажа Santa Monica. И двете места са интересни и има какво да видиш. Universal Studio не е просто сграда с офиси. Студиото е разположено на огромна площ, на която има построени многобройни хамбари, в който се снимат филми или се съхраняват декори. Има и други атракции, за които ще разбереш след малко. Денят бе най-горещият за седмицата, между 40 и 42 градуса. Във филмовото студио, обаче, бяха помислили за това-в най-високата му част имаше огромна площадка, където можеш да се напръскаш захласнат в игра с оръжия „Кока Кола“.

Оказа се, че Уистерия Ленд – кварталът на отчаяните съпруги – е почти изцяло от картон и е на един хълм в Universal Studio. Видяхме още много изкуствено създадени градове от любими филми. Макетите на спортните коли от Бързи и Яростни. Успяхме дори да се насладихме на кратко шоу с тях. За пръв път се возихме на 4D влак, на който ни прожектираха „Годзила“ и навсякъде имаше огромни паяци. Един от култовите филми с акули „Челюсти“ е сниман в това студио, даже акулата все още радва посетителите и позволява да се снимаш в устата й. Някои от нас се сдобиха и с автентични карикатури. Погледахме циркова маймунка и се возихме на влакче на ужасите заедно със семейство Симпсън. Дори и най-страхливите от нас влязохме в „House of Horror“ – след видяното там, за първи път не можах да задвижа нито едно мускулче в тялото си от страх и ужас (наложи се приятелите ми да ме изведат на ръце). Мога да разказвам още много, но е най-добре да го видиш с очите си. Следващата ни спирка бе плажът Санта Моника– безкрайно дълга и широка пясъчна ивица.

Пасификът – страшен, дълбок и пълен с акули. Безброй филми са снимани покрай палмите по алеите на плажа. Има и мини лунапарк с roller coaster (влакче, което се движи с бясна скорост и те върти надолу с главата), виенско колело и много други атракции. Заслужава си да хванете загар от тамошното слънце.

На третия ден отпътувахме с автобус към Лас Вегас. Пътят бе точно като по филмите – дълъг, прав и прашен. Около нас нямаше нищо друго освен волна шир. От време на време се виждаха кактуси Джошуа – големите пустинни стражи с човешки ръст и облик.

Няма да повярвате, но Вегас наистина е построен насред нищото – така и се появи изневиделица първата му табела, която сигурно е на мястото си от началото на миналия век. Ето го Вегас! Всеки, чул това име, потрепва. Градът успява да събере всички световни забележителности в себе си. Хотелите са повече от гигантски, абсолютно еднакви с емблематичните статуи на всеки град, който пресъздават. Невероятно е да се разходиш из хотелите на Вегас, а да се чувстваш като на екскурзия в Европа! Можеш да видиш Статуята на свободата и Айфеловата кула в мини варианти. Влезеш ли във фоайето на „Венеция“, ще откриеш невероятно небе с илюзия за движещи се облаци и река пресича пространството пред теб. Можеш да се качиш на гондола и да ти посвирят романтична музика. Ще се спреш в някое от многото симпатични малки ресторантчета и магазинчета, които изкушават сетивата ти.

Който е решил да се жени, Вегас е мястото, където ще му бъде позволено всичко! Няма значение дали ще си избереш „Париж“ или „Венеция“ – романтика няма да ти липсва. Не пропускай танцуващите фонтани на „Белажио“! На всеки 15 минути на фона на стилово разнообразна музика водата показва колко вълшебно изящно може да бъде нейното движение. Хотелът е един от най-елитните. Всичко в него е тематично според сезона, през който си там. Има огромни градини с неповторими дървета и цветя, както и къща за орхидеи. Таванът му е неповторим, защото е покрит с ръчно изработени стъклени цветя. Всяка вечер има различни шоу програми и представления на живо, в които участват световно известни акробати, танцьори, актьори, певци. Програма можеш да намериш тук . Хотелът „Ню Йорк“ лично на мен не ми бе толкова интересен, защото вече бях виждала бетонната джунгла на Голямата ябълка. В него, обаче, бе най-големият и стръмен roller coaster – заслужаваше си преживяването и 10-те минути возене! Препоръчвам ти да се докоснеш и до най-стария хотел, построен в Лас Вегас – „Фламинго“. Още отвън ще забележиш, че е ветеран. Не е така лъскав, не е така впечатляващ, но си носи своя дух и идентичност. Ще усетиш какъв е бил хазартът през 40-те години на миналия век. Лас Вегас има една голяма разлика с останалите градове. Тук Downtown е мястото, където никой не иска да попадне сам. Това е старата част на Вегас, където цари хаос и разврат. Ние попаднахме там абсолютно недоразбрали къде отиваме и подлъгани по името (в другите мегаполиси Downtown е най-приятното място, където има какво да видиш). Видяхме само стари, олющени и неподдържани хотели и неприветливи хора… След отрезвяващата разходка до Downtownвъзстановихме доброто си настроение с коктейли на върха на хотела, в който бяхме отседнали, и поредното екстремно изживяване с влакче, което те изстрелва с неимоверна скорост от 109 етаж още 20 етажа нагоре. Да не пропускаме и „Ръката“ – или поне аз така кръстих този атракцион, който представлява машина, подобна на ръка, със седалки под всеки „пръст“. Екстремното бе, че тя излизаше встрани от хотела и се въртеше доста бързо на височина 109 етажа над Вегас. След като оцеляхме след тази ударна доза адреналин, стигнахме до казиното на хотела, откъдето си тръгнах с долар в повече.

Ден четвърти – неповторимият Гранд Каньон. Рано сутринта тръгнахме с автобус по прашните пясъчни пътища на Аризона, за да стигнем до едно от природните чудеса на света. Там се качихме на хеликоптер, с който ни разходиха из недрата на каньона. Имах щастието да седна до пилота и той да ми позволи да управлявам – макар и за малко – превозното ни средство. След пътешествието ни по въздух до дъното на каньона се насладихме на удоволствието да се повозим на лодка по бавните, спокойни води на река Колорадо. След тези спиращи дъха преживявания, се качихме на следващата точка Eagle point. Денят ни завърши със запознанство и снимки с индианци. Всеки, който има възможността да види това неповторимо място, трябва да се възползва от нея. Вечерта се върнахме в Лас Вегас за поредната порция нощен живот из парти клубовете там. На петия ден отпътувахме към Лос Анджелис. По пътя спряхме в един ресторант тип бюфет, с много разнообразна кухня (японска, китайска, тайландска, американска…), където плащаш $10 и ядеш без ограничения.

След тези много интензивни 5 дни, бяхме готови за следващата порция приключения. За нея ще разбереш в следващата статия…

Тагове: , , , , , , ,