Midwest summer in Wisconsin

Work and Travel, За Orange 2013/07/26

Участието в WAT винаги предлага най–различни възможности за едно по–различно и интересно лято. Приключението е още по-голямо, когато имаш възможност да опознаеш едно ново и непознато за теб място и срещнеш нови приятели от целия свят.
За разлика от много други щати, туризмът в Уисконсин е почти навсякъде. Това се дължи най-вече на комбинацията от красивата природа – многобройни хълмове, гори, реки и езера, – климат с ясно изразени 4 сезона и културно наследство, датиращо повече от 12 000 години назад.

Въпреки че Делс не се намира на източното или западното крайбрежие, той е посещаван целогодишно от 5 милиона туристи, което го прави едно от най–предпочитаните места за почивка в Средния запад. Някои от по–интересните събития, които можеш да посетиш по време на летния сезон, са:

Downtown Dells Free Entertainment – май-август, безплатни концерти и програми, които се провеждат на ъгъла на Eddy Str. и Broadway в Downtown Wisconsin Dells между 19:00 и 21:00 часа. За да разбереш кое от тези събития ще бъде най–интересно за теб, виж пълната програма тук.

Classic Cars and Tractors Show – 27 юли, едно по-различно събитие, което ще се проведе в Woodside Ranch. Не се съмнявай, че местните американци ще създадат настроение, а входът е напълно безплатен.

Revolution 3 Triathlon – 11 август, включва олимпийски и полуолимпийски дисциплини като бягане, плуване и колоездене. Малко повече за състезанието можеш да откриеш тук.

Wo-Zha-Wa Days Fall Festival – 13–15  септември, това е фестивалът, който отбелязва края на лятото и началото на есента. Посещение дори само за ден ще бъде достатъчно, за да се насладиш на различни празнични инициативи като изкуства и занаяти, античен пазар, жива музика, голяма парадна сцена. Мястото на провеждане е Downtown Wisconsin Dells, а програмата на събитието ще намериш тук.

City Tourism in Madison
През последните години градският туризъм (city break) се превърна в един от най-популярните и предпочитани варианти за пътуване. Предимствата са по-краткото време за превоз до желаната дестинация, широк избор на места за настаняване и различни възможности за прекарване на свободното време.
Ако си в Делс през лятото, то определено можеш да се замислиш за дневен тур до Медисън по време на твоя почивен ден. Пътуването отнема около час и половина на посока, а посещението на повечето „must see attractions“ е безплатно или на сравнително ниска цена. Местата, които можеш да видиш, са:

  • Wisconsin State Capitol – най-известната административна сграда, построена в ренесансов стил и единствената в САЩ, чийто купол е направен от гранит. За вътрешната конструкция са използвани над 40 вида камъни от цял свят, стенописи и ръчно изработени мебели. През лятото платформата за наблюдение е отворена за посетители и предлага страхотна гледка към града и заобикалящите го езера. Можеш да направиш групова резервация за посещение за теб и твоите приятели. 
  • Wisconsin Historical Museum – разнообразна колекция от снимки, артефакти, аудио-визуални презентации, интерактивни мултимедийни програми разказват за историята на Уисконсин, както и други важни теми от историята на Америка.
  • Chazen Museum of Art – разполага с широк набор от картини, рисунки, акварели, скулптура, графика, фотография, приложни и декоративни изкуства от антични времена до днес. Тук можеш да видиш творби дори на известни европейски художници, част от които е дори Хуан Мирó.
  • The Madison Museum of Contemporary Art – известен е също като Madison Art Center и предлага безплатни изложби и образователни програми на туристите и местните жители още от далечната 1901 г. Новата сграда на музея е една от най-интересните в района.
  • Wisconsin Geology Museum – това е вторият най-посещаван музей на University of Wisconsin–Madison след Chazen Museum of Art. Разнообразни фосили, минерали и скали са изложени на площ над 280 кв.м. Посещението е безплатно.
  • Olbrich Botanical Gardens – ботаническата градина e основана през 1952 г. и е една от най-предпочитаните атракции за всички туристи през лятото. Градините са разделени на няколко площи със следните тематики: Sunken Garden, Thai Garden, Rock Garden, Meadow Garden, Rose Garden, The Starkweather Creek and Atrium Shade Gardens. През 1991 г. е изграденa огромна оранжерия, в която можеш да видиш над 750 вида тропически и субтропически растения.

Всички тези атракции се намират в централната част на града. Ако искаш да съчетаеш своето пътуване до Медисън с някое от летните събития в града, можеш да провериш тук. Не забравяй, че лятото е най-доброто време за забавление и пътуване. Enjoy :)!

Тагове: , , , , , , , , , , ,