Поздрави от Мила и децата на Перу

Доброволчески проекти 2012/06/07

Позволявам си да ви занимая с една много светла особа и нейните доброволчески подвизи в Амазония:

„Здравейте приятели,

съжалявам, че пиша толкова рядко, искам да ви благодаря за помощта, която ми оказахте в България за издаването на книгата и за пътуващата изложба. Аз съм в Перу от март 2011 и продължавам да работя с децата от квартала Лас Ломас.

През 2010 спечелих стипендия в Рим за магистърска програма по антропология, която започнах в Софийски Университет и бях в Италия за 5 месеца, след което директно заминах за Перу и смятам да остана тук засега.

Добре сте дошли в Амазония, когато пожелаете. Пишете ми и ще ви помогна в организирането на пътуването ви. А сега вижте къде отидоха парите от продажбата на книгата…

През 2010 от публикуваната книга-календар „Писмо до теб от Амазония“ бяха събрани близо 3500$. Тази сума бе събрана с цел да помогне в обучението и развитието на авторите на книгата, които разказаха на стотици деца и възрастни от България за джунглата на Перу. Със събраната сума децата избраха да реализират 4 дейности:

  1. Пътуване до Мачу Пикчу с авторите на книгата. Посетихме за 5 дни музеи, театри, танцови спектакли, изложби, разгледахме Куско и Мачу Пикчу. Мачу Пикчу е мечта на всеки перуанец, но поради изключително скъпите цени и монопол в сферата на туризма, не повече от 10% от населението на Перу е имало възможност да посети магическия град.
  2. Оборудване, закупуване на материали и изрисуване на новосъздалата се детска градина, която се помещава в стола за хранене в квартала Лас Ломас в Пуерто Малдонадо, където живеят децата.
  3. Стартиране на курс по капоейра за деца и младежи
  4. Откриване на импровизиран мобилен киносалон с колекция от филми от Латинска Америка

Амазонски прегръдки от нас“

Мила

Тагове: , ,