Мобилни приложения за успешни студенти

Образование в чужбина 2013/04/21

Затънал си до гуша в контролни, изпити, презентации, и проекти за предаване – нормално е за всеки студент, независимо от специалността която е избрал да следва. Използваш ли обаче максимално мобилния си телефон, за да ти помогне в задълженията в университета? Ето няколко приложения, които дори и да не решават всички проблеми, улесняват студентския живот – изпитано е! А още по-хубавото е, че всички са безплатни.

Снимка:мобилен телефон в помощ на студентите

Организиране на времето и задачи

Най-вероятно телефонът ти има някакъв task manager, но видиш ли Any.Do ще се влюбиш – красиво и лесно за работа приложение, в което да записваш задачите си или да съставяш чек-листове за материала, който трябва да научиш. Бонус към приложението са мотивиращи и пълни с хумор възклицания, които получаваш по време на работа с него. Налично за Android и iPhone.

Една или по-скоро десет крачки по-напред в организирането на времето е Studious. Брилянтно приложение, в което да организираш курсовете в университета, програмата си, различните задачи които имаш, приложението дори автоматично изключва звука на телефона, по време на лекции, за да ти спести някоя неудобна ситуация. Версия за Android, все още нямаме информация за iPhone версия, но рано или късно и това ще се случи

Бележки и документи

С Evernote можеш да запазиш всякакви бележки, във всякакъв формат – снимки, текст, глас; можеш лесно да ги организираш и са достъпни както от телефона, така и в уеб браузър, така че за повече информация виж официалния ѝ сайт.

CamScanner дава възможност, използвайки камерата на телефона си, да дигитализираш всякакви документи в pdf формат – гениално приложение, което за съжаление не решава един единствен проблем – отсъствието на краснопис при записки по време на лекции. Налично за Android и iPhone.

Изследвания

Да организираш всички линкове, които акумулираш по време на рисърч си е предизвикателство – Pocket, познато преди като Read It Later обаче може да помогне много. Синхронизира се между различните устройства, дава възможност за добавяне на етикети и най-важното – съхранява всички линкове, които ти трябват. Убеди се сам, след кратка регистрация на сайта на Pocket.

Не забравяй и добрата стара Wikipedia! Приложението ти дава възможност да носиш цялото човешко познание в джоба си и с почти пълна сигурност да докажеш, че си прав в който и да е спор! Wikipedia за Android и iPhone.

Ако и ти си открил интересни приложения за мобилния си телефон, които помагат в студентските задължения – не се колебай да споделиш във фейсбук страницата ни за образование!

Ivo Borisov

Тагове: ,