Рецепта за невероятно лято в Арнолдс Парк, Айова

Work and Travel, Събития в САЩ 2016/07/08

Надявам се, че ти бях полезна с насоките „Как да стигнеш до Арнолдс Парк, Айова“. Сега е време да се запознаеш с това как можеш да разнообразиш Work and Travel програмата си, посещавайки пъстрите събития, които красивия Арнолдс Парк може да ти предложи.

Arnolds-park-iowa-studentska-brigadaАрнолдс Парк, наричан още градът на петте езера, е разположен в окръг Дикинсън, щата Айова. От няколко десетилетия градчето е притегателна точка за туристите от цял свят. Привлича със своите живописни езера, гостоприемни жители и, разбира се, с небезизвестния увеселителен парк – Historic Arnolds Park.

За всеки от нас слънчевите летни четири месеца минават неусетно. Но Work and Travel лятото далеч не е само работа, рутинни задължения и отговорности. За да изживееш пълноценно престоя си в САЩ, е задължително да опознаеш новия си дом, както направиха стотици преди теб, които обикнаха Арнолдс Парк.

В следващите редове ще ти подскажа какви са културните, социални и спортни събития, забележителности и дейности на открито. Твоята задача е да събираш приятни изживявания, куп снимки и спомени.

Всеки ден… концерт

concerts-arnolds-park-work-and-travel

На вниманието на меломаните е пъстър календар с музикални събития.

Графикът на Iowa Rock N Roll Music Association е факт и поредицата от концерти вече започна. Част от участниците в ежедневните концерти са Foghat, Rolling Stoners, Farm Rock Band, Boz Scaggs, R&B и др. По-голяма част от музикалните събития ще се състоят в Historic Arnolds Park, а пълен списък на музикалната програма на града можеш да разглеждаш на сайта на самия парк.

Музикалната асоциация цели да съхрани наследството на рок енд рол музиката. IRRMA осигурява програми за музикално образование в щата Айова за различни училища, църкви и музикални групи. Асоциацията е домакин, спонсор и „оръжие“ за насърчаване на развлекателните мероприятия и концерти в щата.

You rock!

concert-in-the-park-arnolds-park-iowa

Безплатно кино

Всеки вторник по залез слънце се провеждат кинопрожекции на открито. Графикът за оставащата част от лятото можеш да намериш по-долу. Не забравяй да вземеш със себе си стол или одеяло.

BigКога: 22 юни; Къде: Preservation Plaza.

Field of DreamsКога: 29 юни; Къде: Preservation Plaza.

Despicable MeКога: 6 юли; Къде: Preservation Plaza.

The Great OutdoorsКога: 13 юли; Къде: Preservation Plaza.

The Good Dinosaur - Кога: 20 юли; Къде: Preservation Plaza.

Star Wars VIIКога: 27 юли; Къде: Preservation Plaza.

ETКога: 10 август; Къде: Preservation Plaza.

preservation plaza-arnolds-park-work-and-travel

Шоу с лодки

В последните дни от месец юли, на 29 и 30 юли 2016, ще имаш възможност да наблюдаваш традиционната среща на лодките, а именно – „Jerry Dyhrkopp Iowa Great Lakes 2016 Boat Show“. Годишното яхтено изложение датира от 1981 г. Провежда се всяко лято през юли и приветства собственици на класически лодки от дърво. Доковете на езерото Окободжи са домакин на ежегодното събитие, а програмата му е следната:

08:00 ч. – приветстване на участниците на борда на Queen

10:00 – 15:00 ч. – среща на доковете на Арнолдс Парк

15:00 ч. – старт на прочутия „Круиз между езерата“

Не го пропускай!

arnolds-park-studentska-brigada

Изкуство и вино

Какво по-добро обещание за страхотно прекарване на свободното време може да има от бар и галерия в едно? Хубаво вино, бира, изкуство и музика на живо – това предлага на посетителите си The Wine Bar and Art Gallery. Барът-галерия се намира в непосредствена близост до Historic Arnolds Park. Тази година организаторите са подготвили нова и още по-разнообразна програма, която можеш да разгледаш на официалния сайт на галерията. Ние обаче ти напомняме, че в САЩ можеш да употребяваш алкохол само ако си навършил 21 години.

Arnolds-park-iowa-studentska-brigada

Парти в парка

Едно от моите любими развлечения в града е именно посещението на парка. Каква по-добра идея от възможността сам да бъдеш организатор на своето лично „събитие“? В Historic Arnolds Park възможностите за забавления и пълноценно  прекарване на свободното време са неограничени. Сам или с приятели, почивния ти ден ще бъде разнообразен чрез многобройни атракции, практикуване на водни спортове, изработване на подаръци и куп други занимания.

Arnolds-park-iowa-work-and-travel

Очаквам твоята невероятна история от Work and Travel 2016.

Тагове: , , , , , , , , ,