Рецепта за невероятно лято в Seward, Аляска

Work and Travel, Събития в САЩ 2016/07/11

Вече е началото на юли, а ти все още не си отделил време да опознаеш местните традиции и места за забавление. Сигурни сме, че близо 16-часовите работни дни са изморителни, но какъв по-добър начин да разпуснеш в почивния си ден освен да посетиш с приятели някое музикално събитие или фестивал в града. Ако смяташ, че имаш нужда да „презаредиш батериите“, следващите редове са за теб. Постарали сме се да подберем най-интересните събития през това лято в Seward.

Seward-alaska-studentska brigada

Концерти и музикални събития

През летния сезон на 2016 ще можеш да се насладиш на поредица от музикални събития:

На 1, 2 и 3 юли ще се проведе 4th of July Festival ft. the Band War. Потопи се в целодневни забавления под звуците от музиката на местни музиканти.

На 1 и 2 юли от 20:00 ч. ще можеш да послушаш HarpDaddy & The BackCountry Mojo в The Pit Bar.

На 15 и 16 юли от 22:00 ч. Superfrequency ще радват почитателите на фънк, денс и рок музиката в Yukon Bar.

На 28 юли можеш да разпуснеш под звуците на музиката на Caroline Cotter. Мястото е Rezart.

На 28 август от 21:30 ч. ще се насладиш на акустичните китари на Salem в Yukon Bar.

You knew me when ще зарадват почитателите на мелодичния рок на 4 септември от 21:00 ч. в Yukon Bar.

J Wagner ще забавлява феновете в Ressurect Art Coffee House на 12 август.

Прожекции на късометражни исторически филми

Ако носиш приключенския дух на Индиана Джоунс или просто обичаш да захранваш любопитството си с исторически факти, можеш да се запознаеш с развитието на градчето по време на златната треска. Приготви си кирка и сито и заповядай на ежедневните прожекции на късометражни исторически филми на тема „Iditarod National Historic Trail“ всеки ден в 14:00 ч. в Seward Community Library & Museum. Можеш да допринесеш за опазването и поддържането на историческите пътеки на златотърсачите със скромно дарение.

gold-panning--seward-alaska-work-and-travel

5K Wildlife Rescue Run and Walk

На 6 август ще се проведе 18-ият годишен 5K Wildlife Rescue Run and Walk. Стартът на надпреварата по равнинния маршрут на бреговата линия на Seward ще бъде даден пред Alaska SeaLife Center. Има такса за участие, която включва и тениска за маратона, а регистрация за самото събитие можеш да направиш през юли на телефон 907-224-6355.

Silver Salmon Derby

Сьомга за $10 000? Как ти звучи? Не, това не е цената на порция от апетитната риба в някой скъп ресторант, а наградата за улова на най-голямата сьомга. Традиционното състезание се провежда през втория уикенд на август. Разбира се, има и утешителни награди за онези, които не са имали успех. Наслукa!

Seward-alaska-fishing-work-and-travel

4th of July Celebrations

Около 4 юли населението на Seward набъбва от постоянните около 2 500 жители до 30 000. Главната улица се затваря за превозни средства и се изпълва с хора. Повечето идват, за да гледат или участват в Mt. Marathon Race – световноизвестен маратон до Mt. Marathon (921 м), а други се наслаждават на едни от най-красивите гледки в света и се включват в парадите в центъра на града. Можеш да вземеш своя празничен сувенир от уличните търговци и да се включиш в парада, в който участва почти всяка организация в града. Ако все още се колебаеш дали си заслужава, сигурни сме, че няма да устоиш на разнообразната храна по време на празничните шествия. Можеш да откриеш всичко – от бурито и такос до панирани лучени кръгчета и захарен памук. Не пропускай празничните фойерверки, които започват точно в 00:01 ч. Удоволствието е гарантирано!

Alaska-4th-of-July-Fireworks

Kenai Fjords National Park

Ако все пак не си успял да се потопиш в атмосферата на празника и си изпуснал повечето събития, ти напомняме, че Work and Travel е преди всичко програма за обмен, целта на която е да oпознаеш американската култура. Затова не му мисли повече и бързо организирай своето спускане с рафтинг или полет до фиордите в Kenai. Едно е сигурно – подобни преживявания ще ти помогнат да усетиш духа на Аляска и да го оцениш по най-добрия начин.

Kenai Fjords National Park е най-голямото богатство на Seward, което посетителите могат да разгледат на еднодневен круиз в парка или по планинските пътеки към Exit Glacier. След като се насладиш на спиращите дъха гледки, можеш да научиш повече за местните морски обитатели в Alaska SeaLife Center.

Забавлявай се и ни изпращай снимки, за да споделиш едни от най-приятните мигове от твоето лято!

Тагове: , , , , , , ,