Как да разнообразиш студентската си бригада в Juneau Аляска

Work and Travel, Събития в САЩ 2015/06/23

Ето, че разгара на Work and Travel сезона е факт и освен много работа Жуно предлага безброй приключения, история и атракции. Красотата на тази част от света е необятна и неповторима, сега е момента да ѝ се насладиш. Предстоят ти много интересни неща, с които да запълниш свободното си време.

Work-and-travel-Alaska-night

 

Ако предпочиташ заниманията на открито, Аляска е идеалното място за това. А ето и някои от най-атрактивните преживявания в района на Жуно:

  • Разходка по глетчер – Mendenhall Glacier Recreation Area – ледникът е само на 12 мили разстояние, лесно достижим дори с градския автобус.

  • Juneau предлага и прекрасни водопади. Един от най-известните е  Nugget Falls. Можеш да се разходиш из гористата местност до него и да усетиш величието на планината.

Juneau-work and travel-пътувания-водопад

  • Разходка с лодка и гледане на делфини и китове. Дори един поглед отблизо е неповторимо преживяване. Добре е да заредиш фотоапарата си предварително, за да не пропуснеш някой красив момент.

Juneau-work and travel-пътувания-китове

  • Обичаш да спиш под звездите, тогава не се колебай възползвай се от районите предназначени за къмпиг, за да се насладиш на природата. Ако обичаш да се рееш из въздуха, може да видиш природата на Аляска от високо – Alaska Zipline Adventures предлагат едни от най-добрите атракциони.

Juneau-work and travel-пътувания

  • Екстремните спортове са страстта ти – тогава ще останеш доволен от възможностите да се „гмурнеш“ в необятното. Ако си любител на т.н. hiking, пътеките из Аляска са едно от най-добрите места за теб: официалният уеб сайт на асоциацията. Рафтингът в района също е силно развит, както и други речни забавления като кану и каяк, не се колебай да се свържеш с Alaska Canopy Adventures и да организираш своето приключение.

Juneau-work and travel-пътувания-кану-каяк

  •  Макар и малък град Жуно е пълен с история, тук ще намериш карта с историческите забележителности.

Juneau-work and travel-пътувания-история

 

Ако всичко това ти е интересно, последвай линка за повече информация относно изброените по-горе забавления.

Не си мисли, че свършваме със забавленията. Харесваш тълпите от хора и силната музика, тогава разгледай календара на фестивалите, музикалните събития и състезания за лятото в Жуно. Стани част от историята на този град като учачастваш в тях. Свържи се с Центъра за изкусвта и култура и намери най-подходящите за теб.

Juneau-work and travel-пътувания-забавления

Накрая, но не на последно място ти препоръчвам да станеш доброволец. В Жуно има различни инициативи, които да подкрепиш. The Juneau Pioneer Home ще ти помогнат да избереш най-интересното за теб измежду социални дейности, организиране на програма от събития или да „осиновиш“ градина. Ако си успял да опиташ от всичко в жуно и искаш да се срещнеш с много хора, то не се колебай да станеш част от „Juneau ambassadors“ и да помагаш на туристите в избора им на атракция и забавление за престоя им на това място.

 

Тагове: , , , , ,