Фестивалното лято на Wisconsin, лято 2012

Work and Travel, Събития в САЩ 2012/07/31

Красивият и гостоприемен щат Уисконсин е разположен в северната централна част на САЩ. Обособен е като самостоятелна административна единица и е приет като 30-тия щат във федералната структура през 1848 година. Името Уисконсин е свързано със старо наименование на невероятно живописната река, течаща през територията на щата. Столица на Уисконсин е Медисън, а най-големия град е Милуоки.

Научи малко от историята на Wisconsin, за да разбереш повече за него днес

В исторически план е важно да се отбележат следните факти – в ранните години от своето съществуване, Уисконсин изиграва важна роля като северния център на противниците на робството в САЩ. От този период може да се проследи корена на човеколюбивите и добронамерени местни хора, населяващи щата днес. В началото на 20-ти век, прогресивно мислещи жители на Уисконсин въвеждат първите за САЩ закони, свързани с компенсация за безработни, обезщетение при трудова злополука, първия пропорционален щатски данък и други законови нововъведения – изцяло в интереса на жителите на щата.

В спомените на пребивавалите в Уисконсин най-бързо изникват следните асоциациативни думи: езера, водни паркове и сирене! Щата е уникална комбинация между гори, обработваеми земи и красиви езера, известен е с най-голямото струпване на увеселителни водни паркове (открити и закрити) – в градчето Уисконсин Делс, а също така е известен и като щата на сиренето поради традициите в тази производствена сфера.

Събитията в Wisconsin, които да посетиш по време на Work and Travel

В тези благоприятни условия за живот са се смесили в интересна амалгама най-различни етноси, за да оформят уникалния културен облик на Уисконсин. Разнообразни фестивали ежегодно отбелязват радостта и гордостта от културното наследство на щата. Изчерпателна информация за календар на тези събития можеш да откриеш в туристическия сайт на щата, там от сега до края на септември има описани над 1200 събития, което порави по повече от 20 интересни неща на ден. Фестивалите из щата са толкова много, че имат отделен сайт, така че да не пропуснеш нищо интересно.

По време на Work and Travel програмата си, не пропускай да се забавляваш и да използваш всички възможности да посетиш фестивал за музика, спорт, театър или танци – със сигурност ще е приятно, а и ще научиш повече за САЩ!

Тагове: , , , , , ,