Учи испански език на място

Езикови ваканции 2016/05/16

Кой не мечтае да посети Барселона? Ами Малага? Докосването до Испания и нейните райски кътчета, в които можеш да се докоснеш до добра и разнообразна кухня, богата история и изключително страстни и емоционални хора, остава спомен за цял живот.

Когато за първи път стъпих в Барселона, ми направи впечатление колко спокойни са хората, как успяват да се насладят на хубавото време, добрата компания и фиестите, които през лятото са през седмица в различен квартал.

Испанците са хора, които знаят как да се забавляват, но това не им пречи да са продуктивни. Бих казала, че успяват добре да балансират полезното с приятното. И като стана дума за съчетания и балансиране, какво по-хубаво от двуседмична екскурзия в комбинация с езиков курс? А защо не и повече?

barcelona-overview

Ако някой на мен ми го бе предложил по-рано, вече щях да съм напреднала с езика. Защото език се учи най-добре на място. Черпиш от извора, възползваш се от възможността да се докоснеш до местните, да упражниш езика през изживяването на културата и традициите.

Sprachcaffe като наш партньор е училището, което дава възможност на всеки любопитен да разбере, да опита и да научи повече от най-космополитния град на Испания – Барселона. Школата е разположена в самия център на Браселона, в близост до катедралата и до готическия квартал. Но това не е всичко. Само на няколко минути се намира и популярният булевард „La Rambla“, една от основните забележителности на великолепния испански град. Сградата на училището разполага с просторни класни стаи, кът за отдих, интернет зала и всичко необходимо, за да се чувстват учениците максимално комфортно.

За тези от вас, които вече са посетили каталунската столица или не са чак такива любители на космополитното, препоръчваме Малага. Доста по на юг, тя е перлата в короната на Коста дел Сол. Градът на Пикасо грабва веднага и пленява със забележителни плажове и възможности за туризъм.

Malaga

Училището се намира в традиционна андалуска къща в тих квартал само на 2 км от центъра на града и в непосредствена близост до плажа. До школата има спирка на градския транспорт за улеснение в опознавателните обиколки из града. Малага е испанският ваканционен рай. Каква по-добра причина за съчетаване на полезното с приятното може да има? :)

Включвайки се в един стандартен курс по испански език, без значение дали в Барселона или Малага, ще имате възможност да прекарвате по 4 часа на ден активно учене по интерактивен и атрактивен начин, така че да успеете да развиете и приложите четирите езикови умения. Заниманията са сутрин, а следобед в свободното си време можете да отидете на плаж или да посетите някои от най-забележителните места в света – Саграда Фамилия, Парк Гуел на Гауди, Пеещите фонтани, Музеят на Пабло Пикасо, Ботаническа градина в Малага, крепостта Алказабра и много други.

Language-school

В допълнение, школата предлага на учениците си възможност да отседнат в дома на местно семейство, за да упражняват познанията си по езика в непринудена обстановка. Какво ли е да опиташ току-що приготвена тортия и да отпиеш студена домашна сангрия, докато се опитваш да повториш съставките им и запаметиш рецептата на испански? А да обядваш в малки местни заведения, да минеш по тесни непопулярни сред туристите улички, да усетиш аромата и очарованието на града и да го видиш през очите на местен?

Orange препоръчва Испания, защото език се учи на място!

Тагове: , , , , , , ,