Учи немски език на място

Езикови ваканции 2016/04/18

В днешния модерен свят всеки човек непрестанно търси своите начини за самоусъвършенстване – в личен и професионален план. Една от най-достъпните и разпространени възможности е изучаването на чужди езици. Затова и все повече хора от всякаква възраст избират да се потопят в дълбините на нов език. Фактът, че чуждите езици отварят многобройни врати, не е тайна за никого, но предимствата са и много други. Изучаването на чужди езици развива интелекта ни, обогатява общата ни култура и усъвършенства уменията ни за свободна комуникация, които са в основата на човешкия живот.

 

„Защо немски“

Английският език е един от най-разпространените в света, защото той е основно средство за общуване между хората от различни националности и държави. След него с не по-малка тежест се нарежда немският език като най-разпространения майчин език в ЕС и един от трите най-изучавани в света. Несъмнено най-добрият начин да научим чужд език е като се потопим в неговите корени, изучавайки го в родната му страна. Предимството да учим език в чужбина е, че освен натрупването на теоретични знания, всеки има реалната възможност да приложи наученото в естествена обстановка.

Причините да изберем курс по немски език са разнообразни – възможностите за професионално развитие, за образование в немскоезична среда, опознаване на чужда култура, самочувствие и увереност, разширяване на кръгозора, пътувания без езикови граници и много други. Идеална възможност за съчетаване на полезното с приятното!

Uchi-nemski-ezik-na-myasto-Germany-3

„Къде да уча немски“

Има ли по-подходящо място за изучаване на немски език от Германия?

Ако все още не си решил как да оползотвориш лятото си, консултантите на Ориндж препоръчват езиков курс по немски език във Франкфурт, Германия. Курсът се предлага както за младежи, така и за възрастни. Sprachcaffe е школа с доказано качество и над 30-годишен опит в езиковата подготовка. Школата предлага обучение по 7 езика за начинаещи и напреднали и има кампуси на 30 различни, специално подбрани локации. Едно от предимствата на Sprachcaffe е, че предлаганите курсове се провеждат в групи не по-големи от 10-12 души, което прави възможно прилагането на индувидуален подход към всеки кандидат. Подготовката е съобразена с европейската езикова рамка и международните изисквания и е съчетана с иновативни и практически методи на обучение, с които се реализират максимално добри резултати в най-кратки срокове.

Uchi-nemski-ezik-na-myasto-Germany-2

„Защо Франкфурт“

Нека разгледаме една от най-популярните дестинации за изучаване на немски език в страната – Франкфурт. Този истински метрополис не е типичен туристически град, но щом го посетиш за първи път, атмосферата и околностите ще ти направят силно впечатление и ще те завладеят, защото се различава значително от всеки друг град в Германия. Определян като икономическата столица на Германия, Франкфурт е истински вход към Европа – модерен, оживен и колоритен. Освен бляскавите небостъргачи, Централната банка и скъпите ресторанти, градът има да ти предложи още много. Зад лъскавата му фасада се крият средновековни квартали, приветливи паркове, толкова приятни за пикник, музеи и забележителности. Културният живот във Франкфурт е богат, защото градът е сцена на многобройни фестивали, изложения, изложби, арт инсталации, концерти, конкурси и др.

Uchi-nemski-ezik-na-myasto-Germany-4

Нека се разходим сред най-атрактивните забележителности на Франкфурт:

  • Майн Тауър е четвъртият по височина небостъргач във Франкфурт. Можеш да се качиш с асансьора и да се насладиш на прекрасните гледки към града, или да хапнеш в ресторанта на Майн Тауър.
  • Къщата на Гьоте. Франкфурт е родното място на един от най-значимите германски писатели, Йохан Волфганг фон Гьоте. Kъщата е възстановена, а атмосферата е успешно пресъздадена, благодарение на оригинални мебели, картини и книги на семейството на Гьоте. Тук ще видиш бюрото, на което творецът написва най-известните си произведения.
  • Винените кръчми в квартал Захсенхаузен. В околностите на Франкфурт се произвежда ябълковото вино „Apfelwein“, наричано още „Ebbelwoi“. Южно от Стария град, из калдъръмените улички на Захсенхаузен, ще видиш някои от най-старите и хубави винени кръчми.
  • Рьомерберг е историческият център на Франкфурт. Тук се намира кметството, а на площада се е състоял първият за града търговски панаир. Комплексът е изграден от триетажни сгради и е разположен на площ от 10 000 кв.м.
  • Църквата „Св. Павел“ – в нея се ражда немската демокрация. Днес „Св. Павел“ се използва предимно за изложби и специални събития.
  • Търговската улица Zeil – Zeil е оживена пешеходна зона и основно място за пазаруване във Франкфурт. Хората я наричат още „германското Пето авеню“.
  • Природонаучият музей „Зенкенберг“ е най-големият природонаучен музей в Германия. В него са изложени хиляди експонати – от египетски мумии до вкаменелости на земноводни животни. Но основното нещо, което привлича туристи, е експозицията от скелети на динозаври – една от най-големите за Европа.
  • Музеят на модерното изкуство е известен не само с богатите колекции, включващи творби на Рой Лихтенщайн, Йозеф Бойс, Анди Уорхол и Герхард Рихтер, но и с дръзката си архитектура. Музеят, който е дело на архитекта Hans Hollering, съществува от 1981 г.
  • Ботаническата градина (Palmengarten) – в нея можеш да видиш както екзотични растения от саваните на Африка и дъждовните гори, така и типичните за Европа цветни градини.

Езиците отварят врати – а ти колко врати можеш да си отвориш?

Uchi-nemski-ezik-na-myasto-Germany-1

Тагове: , , ,