В Сан Франциско съм! Какво да видя и какво да правя?

Work and Travel, Събития в САЩ 2015/08/10

„Златният щат“, щатът с най-многобройно население и трети по площ в САЩ – кой ли не мечтае да посети Калифорния? А ти вече повече от 2 месеца си там и то не къде да е, а в обаятелния Сан Франциско!

Всяка година огромни групи от Work and Travel студенти избират да посетят Сан Франциско след като приключат работа в някой от другите красиви щати. А ти ще прекараш тук цялото лято и ще имаш възможност да обиколиш всяка уличка на този огромен и пъстър град. Сигурни сме, че вече си посетил почти всички забележителности, но ако все пак многото работа те е грабнала още от първия ден, тук сме ти подготвили кратък списък с част от най-известните забележителности на Сан Франциско.

КАКВО ДА ВИДЯ В САН ФРАНЦИСКО?

  1. Един от символите на Сан Франциско, който присъства на почти всяка картичка от града е Golden Gate Bridge – един от най-дългите висящи мостове в света, известен със своя ярко червен цвят.Golden Gate Bridge
  2. Не по-малко известен е и островът Alcatraz, наричан още The Rock. До 1963 г. там се намира един от най-строго охраняваните затвори, където са държани някои от най-опасните престъпници в Америка през 30-те и 40-те години на миналия век. Ал Капоне е пракарал 4 години на Алкатраз. През годините е имало няколко опита за бягство от затвора и нито един успешен. Днес островът е музей и е отворен за посещения. До него се стига с ферибот.
  3. Fisherman’s Wharf – една от най-посещаваните дестинации в града, наричана някога „Малката Италия на Сан Франциско“. Място, на което можеш да се насладиш на прекрасна разходка, страхотни гледки, ресторанти с вкусна храна и множество магазини. Когато си там не пропускай да отидеш на Pier 39 – дом на множество симпатични тюлени.pier39
  4. Не пропускай да се разходиш и по стръмната и известна със своите остри завои улица Lombard.
  5. В града има и множество паркове, като най-известният и най-големият сред тях е Golden Gate Park. Той е по-голям дори от нюйоркския Central Park!
  6. Ако обичаш животните, в Сан Франциско има огромен зоопарк, в който живеят над 250 животински вида.
  7. Да не забравяме и множеството музеи, които можеш да посетиш: California Academy of Science, The de Young Museum, The Cable Car Museum, Asian Art Museum, The Exploratorium, San Francisco Museum of Modern Art и много други.California-Academy-of-Science

Ако вече си обиколил всички забележителности и се чудиш какво да правиш в свободното си време, следващите редове са точно за теб.

КАКВО ДА ПРАВЯ В САН ФРАНЦИСКО?

Ето тук се публикуват всякакви интересни културни събития, които са или напълно безплатни, или билетите са на изключително достъпна цена. Тук можеш да следиш за различни партита, концерти, комедийни вечери, безплатни екскурзии из града, безплатно посещение на музеи, кино вечери, дегустации на местни специалитети и други.

Ако пък си фен на спорта – можеш да гледаш на живо най-американския спорт – бейзбол. В AT&T парк се провеждат срещите на гигантите от Сан Франциско (San Francisco Giants).

AT&T-Park

Сан Франциско има какво да предложи и на меломаните. През август и септември можеш да гледаш на живо групи и изпълнители като AC/DC, Motorhead, Billy Joel, Erykah Badu, да отидеш на опера или пък на театър.

Тук  ще откриеш информация за всички предстоящи спортни, културни и музикални събития.

И накрая, ако искаш да се срещнеш с много нови хора и да си полезен на обществото, можеш да се включиш и в някоя доброволческа кампания. Със сигурност ще прекараш един много интересен ден, ако се включиш като доброволец в San Francisco Food Bank – толкова е лесно! Просто трябва да сортираш и опаковаш продуктите, които пристигат като дарения в банката. Ето тук ще откриеш график със свободните места за доброволци.

Е, стига толкова четене… впускай се в поредното приключение, опознавай този невероятен град, в който си попаднал и се забавлявай безспирно!

Тагове: , , , , ,