В суинг настроение с Parov Stelar

Билети за концерти и събития, За Orange 2014/10/09

19:30 часа. 4 женски силуета се носят по софийските улици в преследване на градски транспорт, с който да се придвижат до заветната цел – зала „Арена Армеец“. Времето напредва, а заедно с това се нажежават и емоциите при мисълта, че ще се срещнем с любима група. 20:10 ч. Ето ни пред залата, лутащи се в търсене на вход. Бандата вероятно вече е на сцената. За наш късмет обаче пристигнахме навреме. Настанихме се и с усмивка се поклащахме в ритъма на суинга, с който ни радваха подгряващите диджеи от The Smugglers Collective.

Ето че любимите Parov Stelar заемат бойна позиция пред пълната зала, въоръжени с тромпет, саксофон, барабани и бас. Нека започне да се лее суинг СЕГА!

На сцената, зад изпълнителите, имаше мултимедийна стена, чиито постоянно изменящи се образи допринасяха за повишаване на настроението на тълпата и пулсираха заедно с нея в ритъма на музиката.

Суинг вечерта ни започна с The Roaring 20th – песен, която всички сме слушали стотици пъти на плеърите си. Max the Sax (саксофон) и Jerri Di Monza (тромпет) заедно с колегите си Michael Wittner на баса и Willie Larsson на барабаните успяха буквално да взривят публиката и да вдигнат на крака дори избралите седящите места фенове.

Черешката на тортата, разбира се, бяха самият Marcus Füreder и вокалистката Cleo Panther. Клео посрещна феновете с кратко интро, в което разказа някои от спомените си при предишните посещения на групата в България. Тя изрази огромната благодарност на бандата, че сме отново с тях, за да слушаме любимата си музика.

За пореден път видяхме, че Клео знае как да взриви публиката. Групата продължи концерта си със станали вече класика свои хитове, като директно ни завъртя в Catgroove ритъм. Залата буквално се люлееше, а сред феновете усмихнатите лица бяха трудни за преброяване.

Kупонът продължи с пълна сила. All Night, Booty Swing и несъмнено The Mojo Radio Gang вдигнаха дори и безбройните якета, нахвърляни по седалките, a притежателите им показваха завидни умения в неудържимите суинг танци. Ала нали музиката е точно за това – да се забавляваме заедно и да презаредим емоционалните си батерии от енергията, изпълнила зала „Арена Армеец“. Задоволството, изписано по лицата на феновете, бързо се прехвърли и върху виновниците за тази паметна суинг вечер – Parov Stelar.

Тази взривоопасно еуфорична смес нямаше как да не приключи с Matilda.

И…

Точно когато си взехме довиждане с любимите ни австрийци и започнахме да се връщаме в реалността, за да издирваме изоставените си вещи във вече светлата зала, светлините отново притихнаха… Parov Stelar са пак на сцената с едно последно парче за своята страхотна публика!

Благодарим ви! Очакваме ви с нетърпение отново!

Тагове: , , ,