Събития в Washington – сърцето на САЩ, лято 2012

Work and Travel, Събития в САЩ 2012/08/08

Бидейки на американска земя за своето Work and Travel лято, няма как да не се потопиш в сърцето на САЩ, а имено Washington District of Columbia. Множеството интересни сгради и разнообразието от известни културно-исторически забележителности разположени на огромна площ в центъра на столицата със сигурност ще направят твоето пътуване незабравимо.
За да се докоснеш още по-близо до историята, не пропускай да посетиш места като: The Capital, The Washington Monument, The Memorials (Lincoln, Jefferson, Franklin D. Roosevelt, Martin Luther King, World War II, The Vietnam Veterans, Korea Veterans, etc.), Holocausts Memorial Museum, Тhe National Archives, National Gallery of Arts, и още много другиmust see” атракции.

Ако си ненаситен за уникални преживявания може да избираш измежду: International Spy Museum, National Air and Space Museum, National Aquarium, National Zoo, The US Botanic Garden, Newseum, The US Naval Observatory, Library of Congress, National Museum of the American Indian, които също са високо ценени от всеки турист.

За разлика от другите милионни американски градове, в Washington D.С. ги няма небостъргачите, на които всички ние ужасно много се удивляваме. Това никак не е случайно. Истината е, че на територията на града не е прието да съществува сграда по-висока от The George Washington Monument, чиято височина се равнява на 555 фута (или 169 метра).

Washington D.C. като всяка столица, може да се похвали с перфектна организация на най-различни събития – от концерти и спектакли на открито, до игри, състезания и спoртни мероприятия, пикници и т.н. Разгледай какви събития предстоят и планирай своето незабравимо лятно пътешествие опознавайки по-задълбочено американската култура. Ако все пак си решил, че основен мотив на твоето пътуване ще е разглеждане на колкото се може повече забележителности, открий за кои от тях посещението е безплатно и къде се намират.

Ако все пак още се чувстваш объркан откъде да започнеш, може да ползваш следните линкове:
1. AOL Travel – дневни разходки
2. AOL Travel – неща, които да правиш във Вашингтон
3. Fodor’s – неща, в които да се влюбиш в града

Най-близкият съседен град до столицата на САЩ е Arlington в щата Вирджиния, а до него се пътува за по-малко от 30 минути. Градът е седалище на различни отдели и агенции на федералното правителство на САЩ като the Pentagon, the Department of Defense, the United States Drug Enforcement Administration и the Defense Intelligence Agency и много други.

Независимо че Arlington не е от най-известните туристически центрове, градът е посещаван от множество туристи, които желаят да разгледат The Pentagon, National Cemetery, US Marine Corps War Memorial, Air Force Memorial, DEA Museum. Aко желаеш да съчетаеш посещението на забалежителности с някое от предстоящите събития единствено трябва да разгледаш програмата, за да планираш своето пътуване.

Зареди се с настроение и желание за едно вълнуващо и незабравимо пътуване до една от най- известните столици!

 

 

Тагове: , , , , , , , , ,