Личният опит на Orange консултантите. Алби: Holland America Princess – a signature of excellence

Work and Travel 2013/12/09

Поредното WAT лято за мен започна с подписването на 24 страници договор в офиса на Orange в град Пловдив. Подобен обем звучи стряскащо в началото, но от собствен опит знам, че е предимство, защото всичко е ясно регламентирано.

Неусетно дойде времето за Job Fair-а и трябваше да ходя в София. „Job-Fair ли…?! Пак митинг, опашки, ще трябва да чакам цял ден…” – помислих си аз. Отидох в София в хотела, където трябваше да се провеждат интервютата за работа, но картинката беше различна. Нямаше тълпа от студенти, които чакат… В един момент помислих, че съм объркал мястото, защото беше много спокойно. Качих се на втория етаж и намерих залата. Всеки студент имаше предварително насрочен час за интервю с работодателя. Бях готов за 15 минути, а още на същия ден получих имейл с одобрена работна оферта от Holland America Princess в Denali National Park.

Един месец преди пътуването получих от Holland America Princess необходимата информация за хотела, за документите, които ще ми трябват, мястото, където ще живея, и кога ще дойдат да ме вземат от Anchorage.

Тъй като шях да замина по-рано от моите колеги и познати, трябваше да намеря други студенти, с които да пътувам. Влязох в My Orange (личния ми профил в orange.bg) и изпратих имейл на студенти от другите офиси на Ориндж, които щяха да летят със същите полети. Разбрахме се и се организирахме да се чакаме на летището в София.

Пристигнахме в Anchorage с новите познати и бъдещи мои колеги малко преди полунощ. Нощувахме в един от хотелите на Holland America Princess (4-звезден) в Anchorage и като техни работници за лятото имахме право на почти безплатна нощувка. На следващия ден дойдоха да ни вземат от хотела и след 4-5 часа пристигнахме в Денали.

Общежитието – така ще го нарека, защото там се настаняват всички работещи за Holland America Princess, - беше почти празно. На наше разположение бяха през цялото време интернет зали, столове, кино, бар, фитнес зала и др. Първата седмица ми правиха ориентация, която включваше и пътуване до няколко други хотели на Holland America Princess със Scenic Trains, като всичко ми беше платено.

След две седмици пристигнаха и останалите работници. Това беше знак, че сезонът вече започва. В края на месец май дойдоха и първите гости на хотела. Имаше хора отвсякъде: България, Германия, Китай, Испания, Австралия, Канада, Южна Африка, Русия и др. Туристи почти от целия свят посещават далечната Аляска всяка година.

Аз работех на две места и през цялото време бях зает. Не съм усетил умора, защото денонощно беше светло. Лятото ми премина с много работа и много купони, екскурзии, емоции и невероятни преживявания. Неусетно дойде август – месецът на големите планове, когато всеки обмисля къде да пътува в края на програмата си. Който работи в Денали, празнува два пъти Коледа, Нова година и Хелоуин в рамките на една календарна година :). Традицията на отбелязването на тези празници е започнала от алпинисти, отишли на къмпинг в парка.

Черешката на тортата в Аляска е без съмнение СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ! Ако през септември сте все още в този щат и някой ви събуди през нощта, да знаете, че ви кани да се насладите на това невероятно природно явление! Няма думи, с които да  се опише – трябва да се види!

Тагове: , , , , , , , , ,