21 безплатни забавления в Ню Йорк (част 3)

Work and Travel, Пътуване след WAT, Пътувания, Събития в САЩ 2016/06/10

Ню Йорк винаги оглавява класациите за най-скъп град в САЩ и средностатически апартамент в него струва над 1 млн. долара. Въпреки това обаче мегаполисът може да предложи безплатни атракции и истински съкровища за всеки вкус.

Ако планираш – или дори само обмисляш – да разгледаш умопомрачителния Ню Йорк в края на своята студентска бригада, без от това да олекнат джобовете ти, виж последната част от нашия списък със страхотни забавления. Най-хубавото е, че всичките са безплатни! Ако си пропуснал част 1 и част 2, бързо наваксай.

Times-Square-NYC

Разгледай кметството на Ню Йорк

Звучи почти фантастично, нали? То е най-старото кметство в САЩ, което все още се помещава в същата сграда и не е променяло функцията си. Разположено е в Долен Манхатън и в него се намират кабинетите на кмета и на членовете на Общинския съвет. Кметството отваря вратите си за посетители два пъти седмично. Няма такса за обиколката.

Виж света във Flushing Meadows Corona Park

Това е вторият по големина парк в Ню Йорк и най-големият в Куинс. Бил е домакин на две световни търговски изложения, като за форума през 1964 г. специално е построен огромен стоманен модел на земното кълбо, наречен Unisphere.

Паркът предоставя разнообразни възможности за спортуване и забавления на открито. Можеш да играеш бейзбол, футбол, тенис или крикет например, да плуваш в басейн с олимпийски размери, да посетиш зоологическа или ботаническа градина, музеи на изкуството или науките, или просто да се разходиш по Flushing Bay Promenade, за да избягаш от шума на автомобилите.

Unisphere at Flushing Meadows-Corona Park

Слушай музика на живо в Arthur’s Tavern

Arthur’s Tavern е едно от най-добрите и евтини места да слушаш блус или джаз на живо от едни от най-популярните нюйоркски банди. Входна такса никога не е имало и няма да има. Таверната е създадена през далечната 1957 г. и оттогава е задължителна спирка в туристическите маршрути на меломаните.

Посети Аквариума на Ню Йорк

Ню Йорк е един от най-големите крайбрежни мегаполиси в Америка, затова и е невъзможно да няма подходящ по размери аквариум. Ако си любител на океанологията, няма да останеш никак разочарован. А ако не си сред феновете на капитан Немо, едно посещение в този аквариум може да промени нагласите и представите ти. Най-хубавото е, че посещенията са безплатни всеки петък след 15:00 часа.

Aquarium-in-New-York

Сряда в зоологическата градина в Бронкс

В Голямата ябълка всичко е огромно. Такава е и зоологическата градина в Бронкс. Тя е дом на повече от 4 000 животни от над 600 вида и всяка година се посещава от над 2 млн. туристи. Ако искаш да си един от тях, но без да похарчиш и стотинка за входна такса, не планирай нищо друго в сряда – тогава посещенията са безплатни.

Зоологическата градина в Бронкс отваря врати за посетители на 8 ноември 1899 г. В същата година започва строежът на първата метролиния в Ню Йорк и е патентован кламерът. Любопитно, нали?

Следобед в „Гугенхайм“

Музеят за съвременно изкуство „Гугенхайм“ е сред емблематичните нюйоркски архитектурни забележителности. Проектиран е от Франк Лойд Райт през 50-те години на XX в. Не по-малко впечатляващи обаче са интериорът и експозициите в този забележителен музей.

За да се потопиш в атмосферата му изцяло и да разгледаш всичко ще са ти нужни дни, но ако си с ограничено време и малък бюджет, посети го в събота следобед. От 17:45 до 19:15 входната такса е намалена – посетителите могат да платят сума по избор, като няма изрично установен минимум.

guggenheim-museum-new-york

Лятно кино в Socrates Sculpture Park

Всяка сряда вечер през летните месеци можеш да гледаш филми в откритото кино на Socrates Sculpture Park – и то безплатно! Паркът се намира точно на брега на Лонг Айлънд, в края на „Бродуей“. Работи от 10 сутринта до залез и входът е свободен.

Socrates Sculpture Park е своеобразна галерия на открито – на територията му можеш да разгледаш многобройни скулптури и арт инсталации.

Между 7 май и 11 септември пътува безплатно маршрутно такси, което свързва Socrates Sculpture Park, Noguchi Museum, Sculpture Center и MoMA PS1. Маршрутното такси се движи само през уикендите между 13:00 и 18:00 часа на 45-минутни интервали.

Ето, че е напълно възможно да се насладиш на Ню Йорк, без да похарчиш цяло състояние. Знаем колко много си работил през лятото, за да се върнеш у дома със спестявания, затова можеш да разчиташ на нас за изгоден самолетен билет и хотелско настаняване. Голямата ябълка те очаква!

Тагове: , , , , , , , ,