ОБРАТНО

Do you speak English? Отговорът на този въпрос продължава да бъде несигурен, независимо от дългогодишната ни подготовка. Методите за придобиване на познания са многобройни – любими филми, музика и незаменимият ни учител по английски език от гимназията… Но доколко точно сме подготвени за увереното му приложение? В динамичния живот на всеки гражданин на света английският език е този, който полага основите на личното и професионалното развитие.

Да изброим всички предимства от изучаването на английски език е повече от трудно, но все пак ще се наема да изброя част от тях в следващите редове. По-трудният въпрос обаче е кой е най-бързият и ефективен начин за научаване на чужд език. И вие ли си го задавате?

Malta languages abroad

Какви са предимствата от изучаването на английски език

Английският език ни дава възможността да общуваме неограничено

Английският език е сред най-разпространените и е признат за официален в най-много държави – Англия, САЩ, Канада, Австралия, Малта, Индия и др. От средата на XX в. той се превръща в най-широко преподавания и говорен език в света, поради което често е смятан за „световен език“, lingua franca на модерното време.

Английският език ни дава достъпът до ценна инфромация

В днешно време виртуалното пространство е затрупано с информация и голяма част от нея е на английски език. Всеки може да открие всевъзможни детайли за своите интереси чрез медиите и интернет – музика, спорт, бизнес, наука, здраве и много други. С добри познания по английски език можем да се самообразоваме на всякакви теми. 95% от научните статии са написани точно на английски език.

Английският език ни дава възможност за професионално развитие

Факт е, че в последно време все повече работодатели приемат за естествена необходимост служителите им да владеят английски език на добро ниво. Масово компютърните програми и операционни системи са именно на английски. Почти всички позиции в областта на технологите, науката, а дори и бизнеса също изискват отлична подготовка по езика. Всичко изброено дотук превръща чуждоезиковите компетенции в наложително умение.

Английският език ни дава възможност да получим качествено образование

Добрата подготовка ни позволява да получим висше образование в реномирани университети не само в Обединеното кралство, но и по целия свят. Все повече университети разработват програми изцяло на английски език, дори и това да не е официално говоримият език в държавата. Който и чуждестранен университет да изберете, един от задължителните документи за прием е сертификат за владеене на английски език.

Английският език ни дава възможност да пътуваме неограничено

Учете английски език, за да пътувате из целият свят. Това е език на пътешествията. Което и кътче на земята да изберем да посетим, винаги ще намерим местни, с които да разменим информация и опит или към които да се обърнем за съдействие – именно на английски език. Познанията по езика ни помогат да създадем контакти и приятелства, както в близки, така и в далечни страни.

Английският език е практичен и относително лесен за учене

Неведнъж е обсъждан и доказван фактът, че език се учи на място. Знанията и практическият опит, които можем да придобием, изучавайки език в страни, където той е признат за официален, не могат да бъдат заменени дори и от най-добрите школи и преподаватели. Нека заедно разгледаме някои от най-популярните дестинации за изучаване на английски и какво могат да ни предложат те.

IMG_20160401_0001

Къде да учим английски език

Лондон, Англия

Лондон е столицата на Обединеното кралство, както и най-големият метрополис в Европейския съюз. Заедно с Ню Йорк, Париж и Токио, Лондон се нарежда сред 4-те най-важни града в света и със сигурност има какво да ни покаже.

Лондон е космополитен и колоритен. В ежедневието си можете да срещнете хора от абсолютно всяка нация, което е и идеалната възможност да упражните натрупаните знания. В случай че все още се колебаете кой курс да изберете, Ориндж препоръчва стандартен или интензивен езиков курс в английската столица, както за младежи, така и за възрастни.

Този курс е идеална възможност да опознаете сърцето на Обединеното кралство. Можете да посетите кралски паркове, Бъкингамският дворец, Музеят на Мадам Тюсо, Старият пазар „Спитафийлдс“, Увеселителният парк Чесингтън, Лейчестър скуеър, Лондонската кула, Научният и Националният исторически музей, Лондонската кула и, разбира се, Лондонското око и Биг Бен.


Брайтън, Англия

Брайтън е популярен морски курорт на южното английско крайбрежие. Градът е колоритен и с динамичен обществен живот. Плажовете са каменисти, а водата е бурна и студена, но въпреки тези неудобства всеки свенлив слънчев лъч привлича местни и туристи на брега. Пъбовете и чайните по малките кокетни улички също не са за пренебрегване.

Освен посещаем курорт, Брайтън е образователен център и привлича студенти от целия свят да продължат образованието си в местния университет. Градът е и културен и артистичен център. Тук се провеждат някои от най-важните политически конференции във Великобритания. Част от основните забележителности са Кралският дворец (The Royal Pavilion), Брайтън Пиер (Brighton Pier), Брайтънското виенско колело, на което задължително трябва да се качите.
Заради всичко това градът е изключително подходяща дестинация за стандартен или интензивен езиков курс както за възрастни, така и за младежи.

 

Малта

Островната държава, разположена в центъра на Средиземно море, съчетава екзотика и културно-историческо богатство. Това я превръща в целогодишно привлекателна туристическа дестинация за много европейци.

Малта е държава с малка територия и голямо наследство. Тук можете да видите праисторически храмове, Хипогеума (лабиринт с праисторическа подземна зала, използвана вероятно за погребения или ритуали), Мдина, Цитаделата в Гозо, Валета и величествените крепостни стени, които я заобикалят.

Столицата Валета е известна още като „града на рицарите“, защото е основана от хоспиталиерите на Св. Джон. Тук ще откриете архитектурни забележителности, църкви, дворци, фонтани, площади, къщи в бароков стил, които ще спрат дъха ви. Мдина пък е средновековната столица на Малта, позната днес като “града на тишината“, защото движението на автомобили е напълно забранено.

Малката територия на Малта и богатата култура я правят подходяща дестинация за езиков курс. Ако все още не сте посещавали тази прекрасна държава, летните езикови курсове са идеална възможност да съчетаето полезното с приятното. Предлагат се стандартни и интензивни курсове по английски както за младежи, така и за възрастни.

Да се научим да използваме пълноценно чужд език може да се окаже най-важната стъпка към подобряването на живота на всеки от нас. Защо да отлагаме? Нека започнем сега – защото език се учи на място.

Тагове: , , , , , , ,