Бели мечки и сняг? Неее! Explore Fairbanks!

Work and Travel, Пътуване след WAT, Събития в САЩ 2015/08/14

Опознай Аляска за да я обикнеш! Вече сам се убеди, че Аляска не е само сняг и бели мечки. Аляска е много повече! Тя е слънце, зеленина, планини, гори, езера, красота.

Ако си избрал Феърбенкс това лято, вече виждаш, че не си съвсем в гората (както сигурно си мислеше преди да заминеш). Феърбенкс е вторият най-населен град в „голямата земя“.

welcome-to-fairbanks

Въпреки общото мнение, че в Аляска само се работи, ние сме сигурни, че ти вече си обиколил множество прекрасни места, забавляваш се с приятелите си и чакаш да се впуснеш в поредното приключение.

Феърбенкс е перфектно място за разходки из природата. Сигурно вече си обиколил целия град с колело, отишъл си на hiking някъде наоколо, посетил си баровете в града и се чудиш какво различно да правиш.

Определено има какво!

Не пропускай Tanana Valley State Fair – най-голямото събитие за лятото във Феърбенкс. Fair-ът започна на 7 август и ще можеш да се забавляваш там до 16 август. Не пропускай да пробваш някое от влакчетата, да опиташ храната, да си вземеш нещо за спомен или пък да се включиш в някое от състезанията.

Tanana-Valley-State-Fair

Тук ще намериш информация за всичко, което ще се случи на панаира. Ще има концерти и различни представления. Ако решиш можеш да купиш билет само за деня или за целия период на панаира. Взимай доброто си настроение и бягай да се забавляваш!

След дълъг работен ден или много забавления всеки има нужда от хубав свежа храна. Качествени продукти местно производство можеш да намериш на Tanana Valley Farmers Market. Пазарът работи в сряда от 11 до 16 ч, събота от 9 до 16 ч и неделя от 11 до 16 ч.

Ако обичаш да готвиш, освен вкусна храна, там можеш да откриеш и нещо много занимателно – всяка сряда може да гледаш Chefs at the Market – местни готвачи показват тънкости в приготвянето на домашно произведените продукти. Цялата информация за Farmers Market можеш да намериш на официалния им сайт .

farmers-mrket

Ако танците са твоята страст – можеш да се учиш на танцуваш заедно с Ballroom Dance club of Fairbanks. Тук  можеш да намериш календар на всички събития и уроци, които те организират. Трябват ти единствено удобни обувки и много добро настроение!

Не пропускай да посетиш и музеите във Феърбенкс – Museum of the North (към University of Fairbanks), Alaska Native Museum в Pioneer Park, Fairbanks Antique Cars Museum и не на последно място – разходи се до North Pole, за да посетиш къщата на Дядо Коледа. Тук ще откриеш пълна информация за Santa Claus House.

museum-of-the-north

Още събития във Феърбенкс можеш да откриеш тук .

Всички тези събития ще те срещнат с много нови хора и ще ти помогнат да опознаеш Америка. Но ако все още търсиш нещо по-различно, какъв по-добър начин да се почувстваш истински приспособен в тази среда от това да бъдеш полезен на обществото. Стани доброволец! Включи се в инициативите на Fairbanks Community Food Bank. Там винаги са щастливи да получат малко помощ от млади и инициативни хора като теб! Тук ще откриеш информация за това как можеш да станеш доброволец.

fairbanks-food-bank

Наслаждавай се на прекрасната природа, посещавай различни мероприятия, запознавай се с нови хора, помагай! А накрая искаме да ти пожелаем съвсем скоро да видиш уникалното северно сияние. Повече информация за него можеш да намериш тук.

П.С. Никога не забравяй фотоапарат си – Феърбенкс е невероятно красив и винаги има с какво да те изненада!

Тагове: , , , , , , ,