Happy 4th of July! Празнувай през WAT програмата си

Work and Travel 2012/07/04

Всеки бивш, настоящ или бъдещ участник в програмата Work and Travel знае и е чувал за 4 юли, за пищните празненства, огромните барбекюта, разкошните пикници и разбира се приказно озаряващите небето на САЩ фойерверки.

Ето пък аз какво ще ви кажа съгласно новите регулации на Department of State (Държавен департамент на САЩ) за участието Ви в културни мероприятия – излезте и се забявлявайте на 4ти юли. Черпете и вземете всичко от америнканската култура, от начина им на празнуване и го споделете със свой приятел и със своя американски спонсор.

Work and Travel USA 4ту юли


Какво се е случило на 4ти юли 1776 година – Контитенталният конгрес на 13 английски колонии, одобрява списъкът с оплаквания към короната, който по-късно е наречен Декларация на Независимостта. За първи път декларацията е прочетена във Филаделфия, щата Пенсилвания. В продължение на месец този документ е четен публично и всеки път, когато хорато го чуят,  празнуват. Борбата за несависимост продължа още няколко години и едва през 1783 година, 4ти юли официално е обявен за Ден на Независимостта.

Как празнуват 4ти юли в САЩ

Boston, МА – американският кораб „Джон Ф. Кенеди” влиза в пристанището на Бостън, опънал платна, под звуците на бостънския поп оркестър в изпълнение на патриотични песни, над 150 хиляди души наблюдават фойерверките над Атлантическия океан.

Lititz, PA – наред с повече от 50 състезания и игри през деня в различни категории, в парка през нощта пускат запалени свещи да плават по водата. Избират Кралица на свещите.

Flagstaff, AZ – американски индианци организират церемонии с родео и танци.

Washington, DC – денят започва с традиционен тържествен парад преминаващ по булеварда на Конституцията и завършва с фойерверки над Мемориала.

Chicago, IL – намират най-уютното и приятно място пред фонтана на Бъкингъм или около Гранд парк, за да се насладят на фойерверките.

Освен семеен празник, който се отбелязва с традиционно барбекю, за което подготовката е дълга и старателна, 4ти юли е и нещо друго. Използва се като стартов ден за изграждането на сгради или съоръжения с обществено значим характер. Строителството на Мемориала във Вашингтон е започнал именно тогава, на датата символизираща сплотеност и уединение на нацията.

Тагове: ,